Incel : Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
223 x 144 x 22 mm
Vikt
369 g
SAB
Ohj
ISBN
9789180062459

Incel : Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris

(9 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-01
237
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"En mycket upplysande bok... starkast intryck gör Krakowskis informanters bottenlösa ensamhet." Nina Solomin, Fokus

Incel är ett begrepp som skrämmer och som ofta förknippas med kvinnohat och våld. Men stämmer verkligen den bilden? Är män som lever i ofrivilligt celibat potentiella våldsverkare och terrorister eller bara ensamma män, bortstötta av samhället? Är de rent av en del av en manlighetskris där kvinnorna håller på att köra om männen utbildningsmässigt och ekonomiskt?

Stefan Krakowski har som en av de första i världen personligen djupintervjuat en rad incelmän som nu berättar om sina liv och avslöjar sina innersta tankar. Boken ger även en unik inblick i den mörkare delen där författaren under falsk identitet infiltrerat incelrörelsen. Han väver också in episoder från sitt eget liv som haft stor betydelse för honom i egenskap av man.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Incel : Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris
 2. +
 3. Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförbindelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförb... av Mikael Holmström (storpocket).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Incel : Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Faktafel
  Lars, 25 oktober 2022

  Författaren skriver om saker han inte kollat upp, vilket inte är särskilt förtroendeingivande. Kan inte skilja på regissör och regiassistent, påstår att Peter Rodger regisserat The Hunger Games, vilket han inte gjort. Hur mycket arbete har då gjorts med resten av faktan?

 2. Årets bok!
  Vetgirig, 4 november 2021

  Har just läst INCEL! Om man ska läsa en bok i år så är det denna! Jag hade ingen aning om incels men har lärt mig nåt nytt. Boken är lättläst och de personliga delarna både rörande och humoristiska. Rekommenderas varmt!

 3. läsvärd!
  Boknörd, 2 november 2021

  Djupintervjuerna med incelmän och resan in i den mer våldsamma delen gör boken unik. Känns tidvis som en spänningsroman fast verklighet.

 4. Onyanserad
  Joakim, 21 september 2021

  Krakowski gör sig nog bäst i korta mediainslag. Han har definitivt inte material till en hel bok, utan fyller ut med egna ovidkommande anekdoter om en glasbit i fingret (sic), och meningslös statistik om hur kvinnor får högre inkomst, vilket når 200 luftiga boksidor.

  Det blir nästan komik när han beskriver hur han som 65-åring ska infiltrera nätforum som "ung man" där andra åsikter kommer fram än de han själv har. Men säkert omtumlande att komma utanför filterbubblan. Någon kvalitativ forskning blir det dock inte av det.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Stefan Krakowski