Handbok i jämställt föräldraskap (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2021-08-25
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
216 x 153 x 21 mm
Vikt
418 g
SAB
Doff,Oac
ISBN
9789180062756

Handbok i jämställt föräldraskap

Kartonnage,  Svenska, 2021-08-25
168
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Som blivande föräldrar är det lätt att tappa greppet om jämställdheten. Det är kvinnan som ska bära och föda barnet, men när det gäller att bli förälder, att ta hand om ett barn - då är kvinnor och män lika vilsna, lika uppfyllda av rusig kärlek, lika mycket förstagångsföräldrar. Vi är alla i lika stort behov av en handbok.

Det finns så många normer och mer eller mindre uttalade regler och förväntningar som säger hur en mamma ska vara, för att hon är kvinna, och hur en pappa ska vara, för att han är man. Vi behöver syna dessa normer, stampa sönder dem, och hålla fast vid våra strategier för att kunna fortsätta leva jämställt - även efter det att barnet har kommit.

Med hjälp av den här boken kan föräldraskapet bli något som berikar och stärker er relation, istället för att kärleken förgörs. Konkreta tips varvas med analyser och personliga upplevelser. Ett femtiotal föräldrar delar på ett ärligt och generöst sätt med sig av sina erfarenheter, och visar att det finns många vägar att gå för att uppnå jämställdhet. Boken tar upp det heterosexuella parförhållandet, men har ett medvetet och öppet tilltal och kan därför läsas av alla, oavsett familjekonstellation. Den kan med fördel läsas även av er som redan har barn, och som vill göra er relation mer jämställd.

Det här liknar ingen annan bok om föräldraskap. Det är inte en bok för mammor eller för pappor, utan en bok för er båda. Så att ni kan gå från förälskelse till förskola - som ett team!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok i jämställt föräldraskap
 2. +
 3. Gravid! : barnmorskans och psykologens guide till känslorna i gravidkarusellen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gravid! : barnmorskans och psykologens guide t... av Erika Baraldi, Sara Dellner (häftad).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Lok Björk

 • Att välja ett liv

  Marie Lok Björk

  "En gripande och ytterst levande historia om Sverige för hundra år sedan och om den starka Ottilia, författarens morfars mor." Expressen Att välja ett liv är en verklighetsbaserad roman som lyfter fram ett kvinnoöde i början av förra sek...

 • Jag vill riva upp himmel och jord

  Marie Lok Björk

  Elise föds år 1886 som det sjuttonde av arton barn i en norsk prostfamilj. När hon ser moderns söndertrasade kropp växer ilskan inom henne. Än större blir den när hennes älskade lillasyster Magnhild förskjuts från familjen efter att ha blivit grav...