Den lyckligaste mannen på jorden : en förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2022-01-13
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Marie Ramm
Originaltitel
The happiest man on earth
Medarbetare
Ohlsson, Martin (form)
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
126 g
SAB
Lz Jaku, Eddie,Koafh-a.54
ISBN
9789180064118

Den lyckligaste mannen på jorden : en förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-01-13
89
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag läste en fantastisk bok för någon vecka sedan. Eddie Jaku föddes och växte upp i Tyskland men dog i Australien i höstas, 101 år gammal. Mot slutet av sitt liv skrev han en bok om sina upplevelser i nazisternas dödsläger. Det är en bok som varenda människa borde läsa." Barometern

Livet kan vara vackert om du gör det vackert. Det är upp till dig.

Eddie Jaku betraktade sig alltid först och främst som tysk, i andra hand som jude. Han var stolt över sitt land. Men allt detta förändrades den 9 november 1938, då han misshandlades, arresterades och fördes till koncentrationsläger. Under de kommande sju åren utsattes Eddie för alla otänkbara fasor, i Buchenwald, Auschwitz, och under nazisternas dödsmarscher. Han förlorade sin familj, sina vänner och sitt land.

När han överlevde förintelsen bestämde sig Eddie att möta varje dag med ett leende under resten av sitt liv. Han bestämde sig för att hylla alla som dött genom att berätta sin historia, dela sin visdom och leva ett så bra liv som möjliga. Han känner att han är den lyckligaste mannen på jorden. Detta är en stark, hjärtskärande och hoppfull berättelse om hur lycka kan

hittas även i de mörkaste av tiderna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den lyckligaste mannen på jorden : en förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat
  2. +
  3. Minnen av kriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minnen av kriget av Nikolaj Nikulin (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den lyckligaste mannen på jorden : en förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läs!
    S, 31 mars 2022

    Denna bok borde läsas av alla på jorden. I högstadiet borde den ingå som obligatorisk litteratur. Så viktigt budskap, men också välskriven. Inte "tung" att läsa, trots de hemska händelser Eddie Jaku fick genomleva.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eddie Jaku