Att försvinna sig : En mor och dotters berättelse om anorexia (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-03-12
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180065979

Att försvinna sig : En mor och dotters berättelse om anorexia E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-03-12

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Signe i tidiga tonår drabbas av anorexia sker det relativt smygande, utan att hon själv riktigt förstår vad som händer. Samtidigt som hon kämpar mot sina demoner tror hennes mamma, Anna, att den ångest som ibland blir synlig handlar om stress och höga prestationskrav. När ätstörningen väl kommer till ytan börjar bådas kamp för Signes överlevnad - och under några år skriver de parallella dagböcker.

I Signes dagboksanteckningar får vi följa sjukdomsförloppet och hur anorexin drar henne allt längre bort från livet. I Annas dagbok hanteras en mammas rädsla, oro och ovisshet, skulden hon känner och hur sjukdomen påverkar resten av familjen. Att skriva dagbok blir för dem båda en strategi för att sortera i omtumlande tankar och känslor.

Dagböckerna är i efterhand sammanflätade i ett kronologiskt vågspel och tar oss genom sjukdomstiden från två perspektiv. Anteckningarna har kompletterats med några återkommande tillbakablickar, reflektioner och lärdomar som kommit ur processen. Boken ger oss några svar, ökad kunskap och förhoppningsvis en hel del tröst och hopp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna