Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2021-10-12
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789180181594

Dö för vårt syndiga släkte

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-10-12
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lite motvilligt har prästen Samuel Williams tagit ett vikariat i sömniga Klockarvik i Dalarna. Lugn och ro blir det dock inte tal om på nya jobbet, för när Samuel anländer möts han av en makaber syn: Utanför kyrkan har en man blivit korsfäst.

Mannen visar sig vara Finn Mats Hansson, hotellchef och även kyrkorådsmedlem, och istället för den mjukstart med körövningar och kyrkkaffe som Samuel sett framför sig slungas han rakt in i församlingens både nya och gamla konflikter. Somliga bubblande under ytan, andra nu för helt öppen ridå - i och med mordet på Hansson.

Under polisutredningen som följer blir det Samuels uppgift att samarbeta med kriminalpolis Maja-Sofia Rantatalo, även hon inflyttad till Klockarvik, samtidigt som han måste försöka hålla igång åtminstone delar av ordinarie julverksamhet i kyrkan. Och ju närmare utredningen kommer en lösning, desto närmare kommer även prästen och kriminalpolisen varandra...

Dö för vårt syndiga släkte är bok nummer ett i en helt ny cosy crime-serie signerad Marianne Cedervall.

MARIANNE CEDERVALL är författaren bakom de oerhört populära serierna om Mirjam och Hervor samt Anki och Tryggve. Dö för vårt syndiga släkte är första boken i en helt ny serie om den ofrivillige deckarprästen Samuel Williams.

"Det finns en tydlig dragning till pusseldeckaren i Marianne Cedervalls sätt att bygga upp intrigerna. [...] Det gör det extra mysigt och avkopplande att läsa hennes böcker. [...] Lämplig julklapp? Ja, absolut!"
Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

"Balansen mellan gemyt och svärta håller Marianne Cedervall på en lagom nivå. [...] Om man nödvändigtvis ska jämföra författarens tre serier är det definitivt denna som är den mest lovande och läsvärda."
Nisse Scherman, Dast Magazine
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dö för vårt syndiga släkte
 2. +
 3. Fri från skulden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fri från skulden av Marianne Cedervall (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dö för vårt syndiga släkte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Småtrevlig deckare att läsa.
  Pernilla Lundkvist, 27 mars 2023

  Trevlig bok att läsa. Köpte den efterkommande. Språket i boken lät lite för modernt för medelålders personer att uttrycka sig. Läste ändå boken med glädje och har köpt nr 2 och kommer att köpa fortsättningen om den kommer.

 2. Lika bra som Cedervalls tidigare böcker
  Ann-Kristin S, 30 mars 2022

  Lättläst och mysig. Man känner nästan att man är där.
  Rekommenderas varmt! Väntar ivrigt på att Cedervalls nästa bok ska komma ut som pocket.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marianne Cedervall