Paus i karriären (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2021-11-09
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
193 g
SAB
Hc
ISBN
9789180181624
Paus i karriären (pocket)

Paus i karriären

(7 röster)
Pocket,  Svenska, 2021-11-09
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Paus i karriären Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
På ytan är Philippa Åkermans liv lika välpolerat som marmorn i köket i hennes nybyggda radhus i Täby. Hon har en framgångsrik karriär, garderoben full av färgkoordinerade märkeskläder, och en välartad dotter i en fin skola. Men varken Philippa eller 15-åriga Bianca är särskilt lyckliga.
Philippas chef är en riktig mansgris, och hon vantrivs på jobbet. Exmaken Conny, som gift om sig med sin 20 år yngre yogainstruktör, är missnöjd med hur Philippa uppfostrar deras dotter, trots att han själv inte tar något ansvar. Och Bianca är både olyckligt kär och har det jobbigt i den snobbiga skolan.

Philippa känner att både hon och Bianca behöver en paus - i Philippas fall ifrån karriären. De beger sig till Philippas farmors gamla hus utanför Järvsö. Kanske är det bland trasmattor och bruna medaljongtapeter de kan hitta ett lugn i tillvaron?

Men inget blir som Philippa tänkt sig. I skidbacken träffar hon den spännande affärsmannen Erik. Samtidigt försöker Bianca para ihop henne med Sven, bonden från granngården, som är helt nöjd med att lunka runt bland mjölkkor och hönor. När sparpengarna sinar inser Philippa att hon måste fatta ett beslut, något som blir både svårare och mer brådskande med en närståendes dödsfall. Är hon redo att återvända till sin stressiga vardag med ett välbetalt jobb, eller ska hon och Bianca leva lantliv?

MARIA PARKHEDE är precis som sin huvudkaraktär Philippa en kvinna mitt i karriären. Hon bor i Stockholm och Paus i karriären är hennes debutroman.

"Parkhede lyckas göra den ganska förutsägbara historien intressant; de trevande känslorna skildras varsamt och trots att man anar utgången är det svårt att lägga ifrån sig boken."
Bohusläningen

"Mor och dotter-relationen skildras fint i denna bok om kontrast mellan stad och landsbygd, sorg och kärlek och om att hitta sig själv."
Aftonbladet Söndag
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Paus i karriären
  2. +
  3. Fröken Perfekt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fröken Perfekt av Maria Parkhede (pocket).

Köp båda 2 för 143 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Parkhede