De fattigas krig (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
105
Utgivningsdatum
2022-12-12
Förlag
Lind & Co
Översättare
Jan Stolpe
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 7 mm
Vikt
66 g
SAB
Hce
ISBN
9789180185165

De fattigas krig

Pocket,  Svenska, 2022-12-12
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året är 1524. I södra Tyskland reser sig bönder och fattiga stadsbor. Upproret sprider sig snart till Schweiz och Frankrike. Den protestantiska reformationen hotar de mäktiga och privilegierade. Samtidigt börjar de fattiga, som fortfarande lever på hoppet om att nå himmelriket, fråga sig varför jämlikhet inte är möjlig redan på jorden.

En silhuett framträder ur kaoset, den unge teologen Thomas Müntzer, som slåss sida vid sida med upprorsmakarna. Han är komplex och kontroversiell, och tar varken ställning för Martin Luthers läror eller den Romersk-katolska kyrkan. Müntzer talar direkt till de fattiga, och uppmanar dem att fråga varför Gud som älskar de fattiga tycks stå på de rikas sida.

ÉRIC VUILLARD föddes i Lyon 1968, och har tidigare skrivit tio prisbelönta böcker. Mest känt är hans Goncourtprisade verk Dagordningen, och i De fattigas krig tar han återigen med oss bakom kulisserna vid en historisk vändpunkt.

"Vuillard har välförtjänt hyllats för De fattigas krig. Äras bör även Kristoffer Leandoer, som i ett kunnigt och stilistiskt njutbart efterord diskuterar Thomas Müntzers komplicerade eftermäle."
Kyrkans Tidning

"Med sin på en gång kärnfulla och överskådliga framställning, sitt metaforiskt laddade språk, lyckas Vuillard dikta fram ett historiskt skeende om den obarmhärtiga och tidlösa relationen mellan förtryckare och förtryckta, mellan tvångsvälde och folket."
Svenska Dagbladet

"Moralfilosofisk skärpa och förtätat språk."
Norra Skåne

"På skenbart enkel, glasklar prosa skildrar Vuillard en karismatisk gestalt som verkar under en våldsam övergångsperiod i Europas historia.
De fattigas krig är en glödande appell för det nödvändiga i att göra motstånd mot förtryck, att säga nej till social orättvisa och maktmissbruk. Det här är en bok som gjord för engagerade diskussioner i bokcirklar."
Vi Läser

"Ett bländande stycke historisk återblick och en revolutionär predikan, ett rasande fördömande av ojämlikhet."
Internationella Bookerprisjuryn
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De fattigas krig
  2. +
  3. Dagordningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagordningen av Éric Vuillard (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Éric Vuillard