Ett ord för blod (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2023-09-01
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
17 x 205 x 134 mm
Vikt
350 g
SAB
Lz Idle, Faysa
ISBN
9789180185844
Ett ord för blod (inbunden)

Ett ord för blod

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-09-01
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"En sällsynt angelägen bok i vår tid, om vår tid. Det är en seger i sig, närmast ett mirakel, att hon kunnat skriva den efter det hon upplevt och utsatts för [...] Faysa Idle har skrivit en mycket ovanlig bok. Så mycket har sagts och skrivits av experter, journalister och författare som beskriver händelserna utifrån, via källor och betraktelser. Hon berättar inifrån, från epicentrum."

Aftonbladet

 

2015 skjuts en ung man till döds i norra Stockholm. Faysa Idle känner honom som sin bästa vän. För resten av Sverige är han känd som en grundarna till det kriminella nätverket Dödspatrullen. Skjutningen blir början på en våldsam tid i svensk historia - vänner blir över en natt fiender och snart rasar en dödlig konflikt på gatorna. En av de första att välja sida blir Bilal - Faysas egen bror. Det dröjer inte lång tid innan hotbilden sprider sig från honom, ut i familjen.

Stockholms förorter brinner och mitt i elden står Faysa. En ung poet med en fot på varje sida av gängkriget som släckt hundratals liv under det senaste decenniet. Hur ska man bygga sig ett liv när alla omkring en när som helst riskerar att dö i förtid?

Ett ord för blod är en berättelse om att vara människa, anhörig och kvinna och hamna mitt emellan det vanliga samhället och det brutala gängvåldet.

FAYSA IDLE (f. 1998) växte upp i Tensta och har förlorat både vänner och familjemedlemmar i det svenska gängkriget. I dag verkar hon som poet och kreatör. Ett ord för blod är hennes första bok.

DANIEL FRIDELL är författare och regissör. Han har tidigare skrivit bland annat Kampen mot ISIS, Säg att du älskar mig och manus till filmen Sökarna.

THEODOR LUNDGREN är författare och har skrivit bland annat Där jag kommer ifrån med Dragomir Mrsic och var redaktör för Tills alla dör av Diamant Salihu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett ord för blod
  2. +
  3. Brottsplats: Skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsplats: Skolan av Vesna Prekopic (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna