Konungens ultimatum (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Matilda och Trond (del 2)
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2023-03-06
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 142 x 22 mm
Vikt
480 g
SAB
Hc
ISBN
9789180186025
Konungens ultimatum (inbunden)

Konungens ultimatum

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-03-06
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


Riddare Trond har sänts till Klippvreta för att storma fogdeborgen. Ett farligt uppdrag, men Trond är mer oroad över sin älskade Matilda, allmogeflickan som kung Gustav tvingat honom att förskjuta och som är anhållen för ett överfall på fogden. Anteckningsboken som kan rentvå henne och därmed rädda hennes liv är försvunnen och Trond rider mot Stockholm för att vädja till kung Gustav om nåd. Kommer han hinna fram innan hon avrättas?

Förkrossad av Tronds svek hålls Matilda fången i hans föräldrahem. På order av kung Gustav ska Tronds far utse en lämplig make åt henne, ifall hon skulle bli benådad. Valet faller på Sölve, en äldre man vars agerande Matilda har svårt att tyda. Ohjälpligt förälskad i Trond försöker hon undkomma trolovningen men konfronteras med konungens ultimatum på värsta tänkbara vis: Sölve ser henne redan som sin.

Konungens ultimatum är den andra delen om Matilda och Trond, en härlig historisk romance fylld av äventyr, spänning och het romantik.

TUA BURLIN (f. 1973) debuterade 2022 med Konungens sändebud. Hon bor i Sundsvall och arbetar som chef för en affärsavdelning på ett fastighetsbolag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konungens ultimatum
 2. +
 3. Ett otänkbart öde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tua Burlin

 • Konungens sändebud

  Tua Burlin

  Året är 1543 och fogden Ulf har just blivit knivhuggen och svårt skadad i sitt hem, borgen i Klippvreta. Förövaren är den unga Matilda, som brutit sig in i för att hämta bevis - ett avslöjande dokument - på fogdens planerade förräderi mot kungen. ...

 • Konungens sändebud

  Tua Burlin

  Del 1: Matilda och Trond. Den unga Matilda har brutit sig in i fogdens borg för att hämta bevis på hans förräderi mot kung Gustav Vasa. Men Matilda infångas och fängslas. Riddare Trond, som i hemlighet är utsänd av kungen, fritar henne och tillsam...