Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2023-01-09
Förlag
Lind & Co
Översättare
Eva Liljegren
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
196 x 131 x 15 mm
Vikt
248 g
SAB
Hce
ISBN
9789180186216
Lady Susan (inbunden)

Lady Susan

Inbunden,  Svenska, 2023-01-09
242
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lady Susan Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  89
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  89
Visa alla 2 format & utgåvor
Lady Susan är en underhållande brevroman och ett av Jane Austens tidiga verk, skriven 1793-94, men utgiven postumt. I brev som skickas mellan romanens karaktärer får vi följa änkan Susan Vernons försök att skaffa både sig själv och sin dotter ett gott parti. Susan är inte bara bedövande vacker utan också intelligent och kvick. Men där slutar likheterna med den typiska hjältinnekaraktären. I breven tecknas ett porträtt av en självisk, hänsynslös och manipulativ kvinna som spelar ett cyniskt och slugt spel med männen i sin omgivning.

Lady Susan sticker ut bland Jane Austens verk, bland annat i det att Susans omoraliska beteende inte straffas lika hårt som liknande handlingar gör i Austens övriga böcker.

JANE AUSTEN (1775-1817) är med sina kärleksromaner en av den engelskspråka litteraturens klassiska författare. Hon föddes i Hampshire som det sjunde barnet av åtta. Hennes pappa, som var kyrkoherde, uppmuntrade sina döttrar att läsa och Austen började tidigt skriva. Hennes första publicerade roman var Förnuft och känsla (originaltitel: Sense and sensibility) som gavs ut 1811. Austens romaner utspelar sig i den brittiska aristokratin och innehåller ofta undertoner av kritik mot överklassens sociala konventioner vilka hämmade främst kvinnor att finna kärlek och lycka. Austen dog av sjukdom i juli 1817.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lady Susan
 2. +
 3. Övertalning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övertalning av Jane Austen (häftad).

Köp båda 2 för 431 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jane Austen