Konungens sändebud (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Matilda och Trond (del 1)
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2023-01-09
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789180186384
Konungens sändebud (pocket)

Konungens sändebud

Pocket,  Svenska, 2023-01-09
79
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året är 1543 och fogden Ulf har just blivit knivhuggen och svårt skadad i sitt hem, borgen i Klippvreta. Förövaren är den unga Matilda, som brutit sig in i för att hämta bevis - ett avslöjande dokument - på fogdens planerade förräderi mot kungen. Men Matilda fångas i flykten och fängslas. Riddare Trond är utsänd av kung Gustav Vasa för att spionera på Ulf, och vistas i borgen under falsk flagg. Han anar att den unga fången har värdefull information och fritar henne. Matilda vägrar dock att berätta det hon vet för någon annan än kungen och tillsammans ger de sig av på en strapatsfylld ritt mot huvudstaden. Det är inte bara fogdens soldater de måste undkomma och skydda sig ifrån, heta - men otillåtna - känslor blossar upp allt häftigare mellan Trond och Matilda. Trond är en ökänd kvinnokarl men en jungfru, som Matilda, är förbjuden mark. Matilda har lovat sina vapenbröder att inte ge sig åt en man. Men åtrån är stark, går den att motstå? Och hur kommer Gustav Vasa reagera på Matildas avslöjande dokument?

Konungens sändebud är lika fartfylld och spännande som romantisk - en het historisk romance. Detta är den första delen i en tänkt trilogi om Matilda och Trond.

TUA BURLIN (f. 1973) bor i Sundsvall och jobbar som chef för en affärsavdelning på ett fastighetsbolag. Konungens sändebud är hennes debut.

"Vilken lysande debut! ... Konungens sändebud har allt och lite till. Den är en spännande och romantisk historisk romance när den är som bäst." Bokprataren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konungens sändebud
  2. +
  3. Ett otänkbart öde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tua Burlin

  • Konungens ultimatum

    Tua Burlin

      Riddare Trond har sänts till Klippvreta för att storma fogdeborgen. Ett farligt uppdrag, men Trond är mer oroad över sin älskade Matilda, allmogeflickan som kung Gustav tvingat honom att förskjuta och som är anhållen för ett överfall på fog...