Vikingarna - Flodkungar från Skandinavien till Sidenvägen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2024-04-29
Förlag
Lind & Co
Översättare
Emeli André
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
232 x 162 x 20 mm
Vikt
548 g
SAB
Jb.17,Kb.2
ISBN
9789180186537

Vikingarna - Flodkungar från Skandinavien till Sidenvägen

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2024-04-29
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När arkeologen Cat Jarman öppnar en ask från utgrävning av en vikingagrav i Repton i England, hittar hon en liten orange karneolpärla. Den borde komma från Mellanöstern eller Asien, men hur har den hamnat så långt västerut?

Steg för steg spåras pärlans ursprung tillbaka till 900-talets Bagdad och Indien. Vikingarnas färdvägar var mycket mer vidsträckta än vi ofta tror, och med dem följde folk från Mellanöstern. Anledningen till detta oväntade möte mellan öst och väst kan mycket väl ha varit en slavhandel via Sidenvägen till det medeltida Storbritannien. Boken är medryckande och full av nya upptäckter som ger en helt ny bild av vikingarnas liv och de banbrytande naturvetenskapliga metoder vi använder för att förstå dem.

CAT JARMAN är norsk bio- och fältarkeolog, specialiserad på naturvetenskapliga tekniker. Jarman bor i Storbritannien och är seniorrådgivare till det nya Vikingatidsmuseet i Oslo. Hon har deltagit i en rad TV-dokumentärer för BBC, History Channel och Discovery.

" En mästerlig historia. [...] Jag var helt uppslukad. Förutom att hon är en fantastisk författare är Jarman en skicklig bioarkeolog. Denna utmärkta bok är som en klassisk symfoni, perfekt komponerad och utomordentligt framförd."
The Times

"Fantastisk vikingaskattjakt. Det är berättande av yppersta klass."
Aftenposten

"en välskriven upprullning av ett mysterium, där man lär sig mycket nytt om vikingarna på vägen. [...] Man lämnas kvar med ett sug efter mer." Klassekampen

"En av de mest spännande arkeologiska detektivhistorier jag någonsin har läst."
Financial Times

"Ett storverk om allt som rör vikingarna [...] Cat Jarman tycks ha hela vikingavärlden i sin hand och orden rinner så lätt från hennes penna."
Populär Arkeologi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vikingarna - Flodkungar från Skandinavien till Sidenvägen
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cat Jarman