Pandemier!: Från spanska sjukan till covid-19 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2021-09-12
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789180201346

Pandemier!: Från spanska sjukan till covid-19 E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-09-12

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mindre än ett år tog det. Från utbrottet i Wuhan i december 2019 till dess att vaccin var framställda i november 2020. Aldrig har vetenskapens verkstad arbetat så snabbt - eller varit så uppmärksammad av media och allmänhet, på gott och på ont.

Men pandemin följdes också av en infodemi som prövade oss jämte den dödliga sjukdomen: från en djupt polariserad debatt, som hämtade näring ur osäkra forskningsrön, till en bitter tävling om vilka länder som lyckats eller misslyckats med sina strategier.

Pandemier är en vetenskapsjournalistisk skildring av coronapandemins första år. Amina Manzoor placerar händelserna i ett historiskt perspektiv: från spanska sjukan till covid-19 och vidare. Vad visste vi på förhand, och vad vet vi idag? Måste nästa pandemi åtföljas av lika drakoniska åtgärder?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pandemier!: Från spanska sjukan till covid-19. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Saklig och intressant
    Landdo, 22 juni 2021

    Välskriven bok, saklig, lätt att läsa. Intressant ämne :-) Varmt rekommenderar boken, bra även för att läsa under soliga dagar på stranden.

Visa alla 1 recensioner