Zombier, zombier, zombier (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2021-02-24
Förlag
Vertigo förlag
Illustratör/Fotograf
Thomas Rosén
ISBN
9789180203104

Du kanske gillar

Zombier, zombier, zombier (e-bok)

Zombier, zombier, zombier (e-bok)

eller Omgiven av odöda

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-02-24
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Det går knappast att missa hur zombiens popularitet har ökat de senaste decennierna. Vi ser zombier i reklamfilmer, i sexleksaker som zombiedildos, sketcher om sossezombier, träningsredskap och så vidare. Zombien har lämnat det subkulturella, invaderat kulturen och även akademin.

Zombier, zombier, zombier : eller Omgiven av odöda är den första svenska antologin som på allvar tar sig an att beskriva zombier ur olika perspektiv. Hur kan vi förstå det växande intresset för zombier? Vad säger det om vår samtid? Vad finns det för nordiska förlagor till zombien? Vilka verkliga smittor skulle kunna orsaka zombieliknande sjukdomar? Hur kan zombien tolkas politiskt?

Boken består av nio populärvetenskapliga artiklar som behandlar zombier och zombiescenarion ur olika perspektiv. Dessutom finns ett förord med zombiens historia och ett försök att definiera vad som egentligen är en zombie.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Överlev katastrofen

    Geijer Herman

    I Överlev katastrofen ? tolv sätt att förbereda dig djupdyker zombieöverlevnadsexperten och folkbildaren Herman Geijer i vad vi faktiskt kan göra för att öka våra chanser att överleva när en katastrof eller bara något helt oväntat inträffar. En sv...

  • Tusen år av fantasy

    Eriksson Bo

    »Det finns böcker som man önskar hade funnits när man själv var ung ? En sådan bok är historikern Bo Erikssons Tusen år av fantasy.« Dagens Nyheter Fantasy är en genre som växer sig allt större. De fantastiska berättelserna bygger ofta på ett välk...