Villebråd: immigration, islam och kvinnors rättigheter (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2021-09-12
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789180204101

Villebråd: immigration, islam och kvinnors rättigheter E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-09-12

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Varför talar vi så lite om det ökade sexuella våldet i Europa? Och varför är det tabu att diskutera problemet i relation till den ökade invandringen av unga män från muslimska länder?
Ayaan Hirsi Ali menar att det pågår en tyst men genomgripande urholkning av kvinnors rättigheter i delar av Europa. Hon har själv flytt förtryck och menar inte att invandringen måste upphöra, utan att kraven på assimilering och integration måste öka i kraft. Framförallt måste vi sluta att tabubelägga ämnet, annars riskerar vi att populister och andra högergrupper får monopol på debatten.

"Villebråd" avslöjar en europeisk kris. Om inte utvecklingen stoppas riskerar framstegen för jämställdhet och kvinnors rättigheter att gå bakåt - längre än vad #metoo-rörelsen har fört dem framåt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Villebråd: immigration, islam och kvinnors rättigheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skrämmande läsning
    Cissi , 4 april 2023

    Ayaan Hirsi Alis bok Villebråd är en mycket viktig bok för dom som vill förstå sig på det ökade sexuella våldet mot kvinnor i dom europeiska länder som har en stor utomeuropeisk invandring, särskilt från muslimska länder.

    Boken redogör för ett flertal bestialiska gruppvåldtäkter i olika europeiska och skandinaviska länder, vissa med dödlig utgång. Naiva politiker och många av dom människor som röstar på dom har helt enkelt inte förstått vidden av dessa problem som dom tror kan lösas ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ayaan Hirsi Ali