På andra sidan: Brevväxling över Atlanten genom en säregen vinter (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2021-09-12
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789180204118

På andra sidan: Brevväxling över Atlanten genom en säregen vinter E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-09-12

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hans Bergström och Mats Svegfors var tongivande skribenter på andrasidan, det vill säga ledarsidan, i Dagens Nyheter respektive Svenska Dagbladet när historien bokstavligen bytte riktning i tidigt 1990-tal. Många minns det som en era av intressanta meningsutbyten mellan de två stora morgontidningarna.

Under den säregna vintern 2020-2021 har de skrivit och utbytt brev med varandra, Mats Svegfors från ett gammalt brukssamhälle i Bergslagen och Hans Bergström från södra Florida på andra sidan Atlanten. Vad hände denna pandemiårets vinter, under presidentvalet i USA och stormningen av Kapitolium, och vad händer på andra sidan pandemin?

På brevs vis bryter det lilla livets närhet in i det storas offentlighet. Reflektioner över två långa och varierande yrkesaktiva liv, i relief till det aktiva livet som äldre, övergår i frågor om hur livskänsla och livsuppfattning förändras vid insikten om att obönhörligt närma sig den andra sidan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av På andra sidan: Brevväxling över Atlanten genom en säregen vinter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressanta reflektioner svensk politik
    Leo Smidhammar, 26 september 2021

    Mycket intressanta reflektioner Sverige och svensk politik av två erfarna fd chefsredaktörer. Rekommenderas för den som är intresserad av samhällsutveckling och reflektioner från amerikansk politik.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna