Ansikte mot ansikte (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-08-30
Förlag
Modernista
ISBN
9789180230445
Ansikte mot ansikte (inbunden)

Ansikte mot ansikte

Inbunden Svenska, 2022-08-30
300
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
1990-talets tidsanda i personlig blixtbelysning

Lena Koller är en av landets mest erfarna - och upphöjda - porträttfotografer. I över trettio år har hon fångat musiker, författare, skådespelare och politiker i flykten.
När hon nu för första gången samlar några av sina mest uppmärksammade och unika bilder, tillsammans med ett flertal aldrig tidigare publicerade, blir resultatet inte bara en samling porträtt, utan också ett porträtt av tiden: Internets födelse och digitaliseringens vagga, liksom det kulturella och politiska läget. En tidsanda - nittiotalet - sätts i personlig blixtbelysning, via porträtt av bland andra Erland Josephson, Anne Sofie von Otter, Lisa Nilsson, Katarina Frostenson, Lasse Knutsson, Stellan Skarsgård, Rolf Lassgård, Stina Nordenstam och Bodil Malmsten.
Ansikte mot ansikte är en berättelse om en fotografs väg framåt och uppåt; om hennes inspirationskällor och drivkrafter. En bländare öppnas och släcks. Fram träder en exposé över en generations glädjeämnen och vedermödor. Med texter av Henrik Carlheim-Gyllenskiöld.

LENA KOLLER [f. 1959] har varit verksam som fotograf sedan 1986. Hennes bilder har bland annat publicerats Månadsjournalen, Elle, Clic, Pop och Bibel.
Visa hela texten

Fler böcker av Lena Koller

  • Blomsterbönder : 25 slow flowers-odlare - självplock, odlingstips & möten

    Lisa Ising, Lena Koller

    Nominerad till Årets Trädgårdsbok 2021 "Lisa Ising är trädgårdsjournalist och initiativtagare till Slottsträdgården i Malmö. Hennes härliga reportage och personporträtt visualiseras fint av fotografen Lena Kollers färgglada bildspråk. Allt so...

  • Kyckling på fredag

    Mathias Pilblad, Lena Koller

    Vi äter mer kyckling och kalkon än någonsin! Dags alltså för en inspirerande kokbok som erbjuder en mängd varierande recept på vad man kan åstadkomma med dessa omtyckta råvaror. Mathias Pilblad, med bakgrund i svenska kocklandslaget, bjuder här ...