Det att inte dö (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2021-08-20
Förlag
Modernista
Översättare
Marie Silkeberg
Originaltitel
The Undying
SAB
Hce
ISBN
9789180230513
Det att inte dö (inbunden)

Det att inte dö

Inbunden Svenska, 2021-08-20
209
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
2020 års Pulitzerprisvinnare i kategorin sakprosa

En vecka efter sin fyrtioförsta födelsedag diagnosticeras den hyllade poeten Anne Boyer med en aggressiv trippelnegativ bröstcancer. För en ensamstående mamma som levt från lön till lön, som alltid varit den omhändertagande snarare än den som tagits om hand, blir den katastrofala sjukdomen en fullständig kris.
Det att inte dö [The Undying] gestaltar ett sjukdomsförlopp förmedlat av digitala skärmar. Fram träder en genreöverskridande väv av cancerbedragare, lögnaktiga företag och fetischister; av kapitalismens många små mord. En memoar som hudflår läkemedelsindustrin och som placerar Anne Boyer i det sällskap av kvinnliga författare som tidigare skrivit om sin sjukdom och pågående död: Audre Lorde, Kathy Acker och Susan Sontag. En upprivande skildring av överlevnad, och en Susan Sontags Sjukdom som metafor för 2000-talet.
I svensk översättning av Marie Silkeberg.

ANNE BOYER, född 1973, är en amerikansk författare och poet. Hon har bland annat belönats med 2018 års Whiting Award och samma års Cy Twombly Award for Poetry. 2020 tilldelades hon Pulitzerpriset i kategorin General Nonfiction för The Undying.

»Anne Boyer har skapat ett djupsinnigt och oförglömligt verk om vår upplevelse av själva livet.« | Sally Rooney, författare till Normala människor

»En magnifik och rasande bok.« | Jennifer Szalai, The New York Times
Visa hela texten

Fler böcker av Anne Boyer