Den maniska krokodilen 2.0 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-08-05
Förlag
Modernista
SAB
Hc.016
ISBN
9789180230841
Den maniska krokodilen 2.0 (häftad)

Den maniska krokodilen 2.0

Häftad Svenska, 2021-08-05
189
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Efterlängtad, expanderad nyutgåva av hyllad 80-talsdebut

En dag när jag hostade for mina ögon ut ur sina hålor. Jag kände ett tryck kring ögonen och anade vad som hänt när jag helt plötsligt såg bokstäverna i tidningen som låg i mitt knä mycket nära inpå.
Jag kände efter med handen på magen, två runda kulor dinglade där i sina trådar. Jag följde trådarna upp över bröstet, förbi näsan och in i hålorna. Jo, det var ögonen som hängde där på magen.
Så börjar historien Mina ögon som är en av ett tjugotal kortare och tre längre berättelser i novellsamlingen Den maniska krokodilen 2.0. I absurdistisk, nästan surrealistisk anda ställs tillvaron på ända. Förutom ögon som far ut söker en kvinna som heter Carl arbete, en kropp ger sig av från sin ägare och lever ett eget liv, i ett mörkrum pågår ett tvångsmässigt tändande och släckande och många andra fantasirika infall.

INGELA NORLIN är född 1959 och uppvuxen i Huddinge utanför Stockholm. Hennes kritikerrosade debut Den maniska krokodilen kom ut första gången 1985 och publiceras här i en ny utgåva med sju nytillkomna texter.
Visa hela texten