Aska (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Det mörka Island (del 2)
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2021-07-08
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
Originaltitel
Myrknætti
SAB
Hce
ISBN
9789180230889
Aska (inbunden)

Aska

Inbunden Svenska, 2021-07-08
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Andra boken i Det mörka Island-serien

En man hittas brutalt ihjälslagen på stranden till en fridfull fjord på norra Island. Samtidigt som den arktiska sommarens 24-timmarsljus börjar förvandlas till mörker av ett askmoln från ett vulkanutbrott lämnar en ung journalist Reykjavik för att utforska fallet på egen hand, omedveten om att en oskyldig människas liv står på spel.
Ari Thór Arason och hans kollegor på den minimala polisstationen i Siglufjör ur kämpar med ett alltmer förbryllande fall, samtidigt som deras egna personliga problem driver dem till deras yttersta gräns.
Vilka hemligheter har den döda mannen burit på, och vad döljer den unga journalisten? Medan outtalade fasor från det förflutna hotar dem alla, och mörkret djupnar, blir utredningen till en kamp mot klockan för att hitta mördaren innan ytterligare någon mister livet.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare. Aska är den andra boken i Ragnar Jónassons Det mörka Island-serie, om polisen Ari Thór Arason.

 

»Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« | The Times

»Ragnar Jónasson har en otäck förmåga att bygga upp skrämmande scener.« | Lotta Olsson, DN
Visa hela texten

Fler böcker av Ragnar Jónasson