Trettio dagars mörker (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2021-06-11
Förlag
Modernista
Översättare
Sabina Söderlund
Originaltitel
Tredive dages mörke
Dimensioner
217 x 142 x 27 mm
Vikt
522 g
SAB
Hce
ISBN
9789180230902
Trettio dagars mörker (inbunden)

Trettio dagars mörker

Inbunden Svenska, 2021-06-11
209
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
VINNARE AV HARALD MORGENSEN-PRISET FÖR ÅRETS BÄSTA DANSKA KRIMINALROMAN!

»En spännande, originell & välskriven kriminalroman.« | Danska Kriminalakademin utser Trettio dagars mörker till Årets bästa danska kriminalroman

»Spännande till sista sidan. Årets mest originella kriminalroman.« | Betyg: 5 av 6, Politiken

»Mycket spännande och läsvärd.« | Litteratursiden.dk

Den snobbiga, ensamstående, alkoholiserade och dessutom skrivblockerade författaren Hannah får genom en ödets nyck utmaningen att skriva en kriminalroman på trettio dagar.
Hon reser hals över huvud till Island för inspiration och tar logi hos den gästfria Ella i den fridfulla lilla orten Húsafjör ur. Men under den lugna ytan är starka strömmar i rörelse. Några dagar efter Hannahs ankomst fiskas Ellas systerson Thor livlös upp ur havet. Thor var, som alla andra på orten, son till en fiskare, men han led av stark vattenskräck och alla visste att han alltid undvek havet. Så hur kunde han ha drunknat? Var det verkligen en olycka?
Hannah börjar undersöka dödsfallet som en möjlig ingång till sin klichédeckare, men dras snart in i byn Húsafjör ur dunkla hemligheter. På Island, med dess snö och mörker, avtäcker hon allt mer ett dramatiskt förflutet - samtidigt som hon också börjar skönja en framtid.

JENNY LUND MADSEN är en dansk författare, född 1983. Hon har en magisterexamen i Filmvetenskap och har studerat manusförfattande på University of California i Los Angeles. Sedan 2009 har hon arbetat som manusförfattare för filmer och tv-serier.Trettio dagars mörker [2020] är hennes första deckare, som vann Harald Mogensen-priset för Årets bästa danska kriminalroman och därmed också är nominerad till det nordiska deckarpriset Glasnyckeln.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trettio dagars mörker
  2. +
  3. Kod 93

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kod 93 av Olivier Norek (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »