Dödsboet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
En Enzo Mcleod-deckare (del 4)
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2021-08-27
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Freeze Frame
SAB
Hce
ISBN
9789180230926
Dödsboet (inbunden)

Dödsboet

Inbunden Svenska, 2021-08-27
209
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Enzo Macleod konfronteras med ännu ett kallt fall

 

Ett löfte avgett till en döende man leder kriminalteknikern Enzo Macleod till den lilla ön Ile de Groix utanför Bretagnes kust, och till det arbetsrum som den mördade mannens arvtagare hållit bevarat i nästan tjugo år. Mannen har lämnat en rad ledtrådar efter sig, avsedda att röja mördarens identitet för hans son, men ironiskt nog dog sonen före fadern.
När Enzo påbörjar sina efterforskningar på Ile de Groix tvingas han omedelbart konfrontera den fientliga inställningen hos öns invånare, som inte är det minsta sugna på att återigen behöva se det ökända mordet på nyheterna.
En attraktiv änka, en man åtalad men senare friad för mordet, en brottsplats fastfrusen i tiden, ett farligt helveteshål vid öns klippor och en samling förbryllande meddelanden - tillsammans utgör de pusselbitar i ett av Enzos svåraste fall.

 

PETER MAY [ f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över fem miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

 

»En av mina nya favoriter.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« | Johannas deckarhörna
Visa hela texten

Fler böcker av Peter May