Dödsboet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
359
Utgivningsdatum
2021-08-24
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789180230933
Dödsboet (e-bok)

Dödsboet (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-08-24
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Enzo Macleod konfronteras med ännu ett kallt fall

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, New York Times

»Lysande! Denna nya, spännande del i Enzoserien är oumbärlig läsning.« Publishers Weekly

September 1990. På den lilla ön Île de Groix utanför Bretagnes kust hittas den åldrade professorn Adam Killian mördad i sitt arbetsrum, brutalt avrättad med tre skott i bröstet. Misstankarna riktas tidigt åt ett visst håll, men under den rättegång som följer bedöms bevisningen mot den utpekade mannen vara för svag.

Nästan tjugo år senare anländer den före detta kriminal teknikern Enzo Macleod till ön, fast besluten att bringa klarhet i historien och lägga ännu ett kallt fall till handlingarna. Men när han stiger in i den mördade mannens arbetsrum - en brottsplats som stått orörd sedan den dag skotten föll - märker han snart hur det första mysteriet leder över i en rad andra frågor: dunkla gåtor som lagts ut av Killian själv och som kanske, men bara kanske, pekar mot hans mördare.

Enzos utredning formar sig till en slingrande vandring i en död mans fotspår. Sakta börjar han ana att mordet på Killian är knutet till en ännu äldre hemlighet, något som legat gömt i decennier och som någon fortfarande skyddar till varje pris.

PETER MAY [ f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över fem miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

»En av mina nya favoriter.« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« Johannas deckarhörna
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »