Den vilda kvinnans dagdrömmerier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-07-23
Förlag
Modernista
Översättare
Kholod Saghir, Sara Gordan
Originaltitel
Les Rêveries de la femme sauvage
SAB
Lz
ISBN
9789180231107
Den vilda kvinnans dagdrömmerier (häftad)

Den vilda kvinnans dagdrömmerier

Häftad Svenska, 2021-07-23
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
»...allt jag önskade var deras Stad och deras Algeriet [...] så snart det fanns fransmän var jag hänförelse, vapen, där det fanns araber var jag hopp och sår. Jag är oskiljbarab, tänkte jag. Det är en outhärdlig relation att ha till sig själv.«

Hélène Cixous skildrar i denna moderna klassiker sin barndoms obesvarade kärlek till Algeriet. Bokens syskonpar har förlorat sin far, juden och läkaren som mer än allt annat ville vara bror med araberna. I hans ställe drömmer de om Cykeln som ska ge dem tillgång till landet, men det blir inte som de tänkt sig. Grannungarna retas och skrattar åt dem, det är krig både mellan barnen, könen och de vuxna och Vichyregimens antisemitiska lagar tillämpas även i det koloniserade Algeriet.
I översättning av Sara Gordan och Kholod Saghir, med ett nyskrivet förord av författaren och kritikern Hanna Nordenhök.

 

HÉLÈNE CIXOUS, född 1937 i Oran i Algeriet, är en fransk feminist, filosof, litteraturvetare, dramatiker och författare. Med över 50 skönlitterära titlar på verklistan och som tidigare husdramaturg på Thêatre du Soleil är hon en av vår tids största och viktigaste berättare. Hennes författarskap har belönats med bland annat Prix Marguerite Duras [2014] och Prix Marguerite Yourcenar [2016].
Visa hela texten

Fler böcker av författarna