American Psycho/Less Than Zero (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
608
Utgivningsdatum
2021-06-30
Förlag
Modernista
Översättare
Einar Heckscher, Sven Lindell
SAB
Hce
ISBN
9789180231220
American Psycho/Less Than Zero (inbunden)

American Psycho/Less Than Zero

Inbunden Svenska, 2021-06-30
219
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Två moderna klassiker i en volym, med nyskrivet förord av Fredrik Strage

Patrick Bateman är ung, snygg, välutbildad och framgångsrik. Han rör sig med arrogant självklarhet bland bankpalats och lyxkrogar i 1980-talets New York. Men status och rikedom är inte nog. All världens njutningar finns till hands, men det räcker inte. På nätterna mördar han, stympar och förnedrar. American Psycho är en av det sena 1900-talets mest omdiskuterade romaner, som redan före utgivningen 1991 väckte protester för sina ingående skildringar av sadistiskt våld och kvinnoförnedring. Här presenteras den tillsammans med författarens debutroman Less Than Zero, där rikedomen och likgiltigheten hos de unga gestalterna är minst lika bedövande och där våldet - just därför - redan kan anas.
I översättning av Einar Heckscher (American Psycho) och Sven Lindell (Less Than Zero), med ett nyskrivet förord av Fredrik Strage, journalist och författare.

 

BRET EASTON ELLIS [f. 1964] är en amerikansk romanförfattare, essäist och regissör. Han romandebuterade som 21-åring och var en del av 1980-talets litterära brat pack, tillsammans med bland andra Jay McInerney. Flera av hans romaner har filmatiserats, och American Psycho betraktas numera som en modern klassiker.

 

»Den första roman på många år som lyckas ta sig an djupa och Dostojevskijanska teman.« | Norman Mailer om American Psycho
Visa hela texten

Fler böcker av författarna