Less Than Zero / American Psycho (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
653
Utgivningsdatum
2021-08-10
Förlag
Modernista
Översättare
Einar Heckscher, Sven Lindell
Dimensioner
217 x 145 x 46 mm
Vikt
854 g
SAB
Hce
ISBN
9789180231220
Less Than Zero / American Psycho (inbunden)

Less Than Zero / American Psycho

Inbunden Svenska, 2021-08-10
230
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Två moderna klassiker i en volym, med nyskrivet förord av Fredrik Strage

Patrick Bateman är ung, snygg, välutbildad och framgångsrik. Han rör sig med arrogant självklarhet bland bankpalats och lyxkrogar i 1980-talets New York. Men status och rikedom är inte nog. All världens njutningar finns till hands, men det räcker inte. På nätterna mördar han, stympar och förnedrar. American Psycho är en av det sena 1900-talets mest omdiskuterade romaner, som redan före utgivningen 1991 väckte protester för sina ingående skildringar av sadistiskt våld och kvinnoförnedring. Här presenteras den tillsammans med författarens debutroman Less Than Zero, där rikedomen och likgiltigheten hos de unga gestalterna är minst lika bedövande och där våldet - just därför - redan kan anas.
Einar Heckschers klassiska översättning av American Psycho presenteras här i reviderad version, och Less Than Zero i svensk översättning av Sven Lindell. Med ett nyskrivet förord av journalisten och författaren Fredrik Strage.

BRET EASTON ELLIS [f. 1964] är en amerikansk romanförfattare, essäist och regissör. Han romandebuterade som 21-åring och var en del av 1980-talets litterära brat pack, tillsammans med bland andra Jay McInerney. Flera av hans romaner har filmatiserats, och American Psycho betraktas numera som en modern klassiker.

»Den första roman på många år som lyckas ta sig an djupa och Dostojevskijanska teman.« | Norman Mailer om American Psycho
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Less Than Zero / American Psycho
  2. +
  3. Kallocain

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kallocain av Karin Boye (pocket).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bret Easton Ellis