Överlevaren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2021-08-25
Förlag
Modernista
Översättare
Boel Unnerstad
Originaltitel
Last One at the Party
SAB
Hce
ISBN
9789180231275
Överlevaren (inbunden)

Överlevaren

Inbunden Svenska, 2021-08-25
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Brittisk succédebut om en pandemikatastrof och om att vara ensam kvar i världen

Det är december 2023 och världen som vi känner den är över. Hela mänskligheten har utplånats av ett virus: 6DM, Six Days Maximum - den längsta tid en människa har på sig innan kroppen har hunnit förstöra sig själv.
Men en kvinna i London har på något sätt ändå överlevt. En kvinna som tillbringat hela sitt liv med att kompromissa med vad hon velat, som dolt vad hon känt och desperat försökt passa in. En kvinna som är fullkomligt oförberedd på att konfrontera en framtid på egen hand.
Med en golden retriever som enda sällskap tvingas hon nu ta sig fram genom brinnande städer, navigera bland lik och råttor, på en slutgiltig resa för att bekräfta att hon verkligen är den enda överlevaren.
Samtidigt brottas hon med sig själv och sina minnen. För vem är hon nu? När hon inte längre har någon annan att leva för? När hon bokstavligen är ensam kvar.

BETHANY CLIFT är en brittisk författare och filmproducent. Överlevaren är hennes debutroman som gjort stor succé i Storbritannien.

»En fullt genomförd jorden-går-under-dystopi som samtidigt är smart, vågad, underhållande och ofta väldigt rolig. Tänk på den som en litterär version av Danny Boyles pandemifilm 28 dagar senare: skrämmande, övertygande, stundtals intensivt pulshöjande, ofta mörkt humoristisk. Varmt rekommenderad.« | The Independent
Visa hela texten

Fler böcker av Bethany Clift

  • Last One at the Party

    Bethany Clift

    THE END OF EVERYTHING WAS HER BEGINNING It's December 2023 and the world as we know it has ended. The human race has been wiped out by a virus called 6DM ('Six Days Maximum' - the longest you've got before your body destroys itself). But somehow, ...