Om Makten och härligheten av Graham Greene (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
5
Utgivningsdatum
2021-03-22
Förlag
Modernista
ISBN
9789180231527

Om Makten och härligheten av Graham Greene E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-03-22

Styckköp

29

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Nyskrivet förord av författaren och kritikern Niklas Wahllöf till Graham Greenes Makten och härligheten.

Om Makten och härligheten:

Mexiko, 1930-tal. Efter revolutionen råder starka antiklerikala stämningar och i delstater som Tabasco är religionen i princip förbjuden. Kyrkorna är stängda eller nedbrända, präster jagas av polis, militär och paramilitär. En av de sista i området som inte gett upp befinner sig på flykt från by till by, till fots eller på åsna. Över floder, förbi berg, genom skogar och vidsträckta fält. Hela tiden hack i häl rider den repressiva makten, ledd av en nitisk polislöjtnant som inte drar sig för att ta gisslan i de byar där prästen ryktas ha befunnit sig, och utan betänkligheter avrätta dem som envist håller munnen stängd.
Övertygelse och tvivel, ideal och krass, våldsam verklighet. I Makten och härligheten finns alla Graham Greenes stora teman; mot bakgrund av ett kargt landskap suddas gränserna mellan god och ond ut, och gråzonernas drama växer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Wahllöf

  • Glädjehuset Sverige

    Aase Berg, Niklas Wahllöf

    Glädjehuset Sverige är en attack på den svenska livsstilens grogrund för främlingsrädsla och populism. De desperata missanpasslingarna Aase och Niklas hänger på vägkrogar, smyger i häckar och potatisland, kikar in genom vardagsrumsfönster, passar ...