Nödrop (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2021-11-01
Förlag
Modernista
Översättare
Cajsa Mitchell
Originaltitel
Mayday
SAB
Hce
ISBN
9789180231558
Nödrop (inbunden)

Nödrop

Inbunden Svenska, 2021-11-01
209
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Årets norska thrillersuccé!

»Grethe Bøe brakdebuterar med en skrämmande realistisk thriller.« | Dagbladet

»Grethe Bøe skriver med auktoritet och tyngd om allt från storpolitik och rendrift till hur man flyger en F-16.« | Verdens Gang

När relationen mellan Ryssland och Nato nått sin absoluta fryspunkt genomför Nato sin största övning någonsin i Finnmark. Ett F-16-plan med Nato-piloterna Ylva Nordahl och John Evans ombord hamnar i en konfrontation med ett ryskt flygplan och blir nedskjutet.
Incidenten utlöser en storpolitisk kris, där både Ryssland och Nato tolkar händelsen som ett angrepp. Det enda som kan förhindra en »alt-utslettende« konflikt är att Ylva och John lyckas ta sig tillbaka till Norge för att avslöja vad som egentligen hände.
Det blir en kamp mot tiden där både Rysslands president, Natos generalsekreterare och militärindustrin vässar knivarna.
Jagad över den vilda, vackra, arktiska tundran inser Ylva att vare sig medpiloten John Evans eller de andra människor hon förlitat sig på är vad de utgett sig för att vara.

 

GRETHE BØE är en norsk regissör och författare, uppvuxen i Kristiansund. 2014 kom hennes film Operation Arktis, som utspelar sig på Svalbard och visades på filmfestivalen Sundance. Nödrop är hennes hyllade debutroman.
Visa hela texten