Tro mig när jag ljuger (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2021-11-01
Förlag
Modernista
Översättare
Sabina Söderlund
Originaltitel
Tro meg når jeg lyver
SAB
Hce
ISBN
9789180231831
Tro mig när jag ljuger (inbunden)

Tro mig när jag ljuger

Inbunden Svenska, 2021-11-01
209
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Årets mest uppmärksammade norska deckardebut

Lars Lukassen är polis i Hønefoss, frånskild med delad vårdnad om den åttaåriga dottern Annie. När polischefen behöver ta tjänstledigt får Lars kliva in i rollen som tillfällig chef. Detta gör det ännu svårare för honom att vara ensamstående pappa och att ha tid för Annie.
När en man hittas död på en skogsväg tycks det först handla om en naturlig död, men det finns frågetecken. Vid obduktionen visar det sig att mannen har stora mängder metanol i blodet. Har han blivit förgiftad? I samma veva får polisen in en anmälan om en man som kallas Äventyrsberättaren, som skrämt barn utanför skolan med otäcka berättelser.
Lars är mitt inne i utredningen. Samtidigt träffar han läraren Johanna Brekke, som kommit till Hønefoss för ett tillfälligt vikariat på skolan. Men det är något som skaver - Johanna tycks vara på flykt från någonting. Lars Lukassen tvingas fråga sig vem som är vän och vem som är fiende i en allt farligare jakt på sanningen.

ELLEN G. SIMENSEN [f. 1975] är en norsk författare bosatt i Ringerike kommun vars centralort är Hønefoss. Hon har gått Cappelen Damms kriminalförfattarskola och är programledare i podcasten Helt kriminellt. Tro mig när jag ljuger är hennes debut och den första boken om Lars Lukassen, en psykologisk kriminalroman som är en av årets hetaste skandinaviska deckardebuter.

»En bättre psykologisk thriller får man leta efter. En glittrande debut som överraskar från första sidan.« | Simen Ingemundsen, Randaberg 24 »Spännande, med starka psykologiska djupdykningar.« | Jon Terje Grønli, Gjengangeren
Visa hela texten