Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2021-10-05
Förlag
Modernista
Översättare
Eva Larsson
Originaltitel
Dracula
SAB
uHc
ISBN
9789180231855
Dracula (kartonnage)

Dracula

Kartonnage Svenska, 2021-10-05
169
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
Den stora skräckklassikern i ny ungdomsutgåva

När Jonathan Harker besöker Transsylvanien för att hjälpa greve Dracula att köpa ett hus i London gör han flera otäcka fynd som ger ledtrådar om grevens hemliga liv. Kort efteråt sker en rad märkliga händelser i England. Ett till synes obemannat skepp går på grund vid kusten i Whitby och en ung kvinna upptäcker egendomliga märken på sin hals.
I den klassiska skräckromanen från 1897 möter vi för första gången Greve Dracula. Med Dracula skapade Bram Stoker inte bara en odödlig figur utan en odödlig legend. Här presenteras berättelsen i en version bearbetad för yngre läsare - ett måste för 12 15-åringar med smak för spännande skräckhistorier! I svensk översättning av Eva Larsson.

 

BRAM STOKER [1847-1912] var en irländsk författare och teaterdirektör mest känd för den gotiska klassikernDracula från 1897, boken där han skapade tidernas kanske allra mest minnesvärda skräckfigur. Boken har därefter fängslat generation efter generation, sålt i miljontalsexemplar världen över och gett upphov till oräkneligafilmer, serier och böcker.
Visa hela texten

Fler böcker av Bram Stoker