Vår fotboll (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Vår fotboll Världens industri
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2021-11-15
Förlag
Modernista
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
186 g
SAB
Rbbaa
ISBN
9789180232104

Vår fotboll

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2021-11-15
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinnare av GULDSKÖLDEN, ÅRETS BÄSTA SPORTBOK 2018

Om en fotbollsvärld inför den stora brytpunkten

Det finns fotboll och så finns det fotboll. Dels finns ju industrin som koloniserat världen, fotbollsmonstret som vuxit sig så stort och mäktigt att ingen längre verkar kunna kontrollera det. Högt ovanför verkligheten svävar Cristiano Ronaldo med sin maximalgroomade berömdhet och Neymar med sina obegränsade gulfstatsmiljarder. Den som skildrar dagens yppersta toppfotboll måste berätta om nöjeskonglomerat, oljefonder och geopolitik.
Men parallellt med denna galaktiska industri finns ju också idrotten som vi har vuxit upp med, den som förblir fastförankrad i de glesa gräsrötterna på den leriga lilla planen i kvarteret. I mångt och mycket känner vi fortfarande igen vår svenska fotboll här på hemmaplan. Våra stjärnor går fortfarande att nå fram till, våra biljetter går ännu att ha råd med och våra klubbar förblir alltjämt medlemsstyrda.
Vår fotboll handlar om den här samhällsförankrade folkrörelsen om dess utmaningar och förtjänster, om dess hjältar och motståndare, om dess fortsatta lyskraft i en tid då den tycks dömd att gå under.
Vår fotboll och Världens industri är skildringar av en skiktad och splittrad fotbollsvärld vid brytpunkten, av de sista åren innan vi slutligen spränger den rangliga hängbron över helvetesgapet. Här finns de karaktäristiska reportagen och personporträtten, men här finns också en övergripande teckning av något stort och viktigt som är på väg att ta slut och försvinna. I över 150 år har det funnits en sport med namnet fotboll. Nu måste den lära sig att samexistera med sin svåraste motståndare - en kraftfull kolonisatör som också kallas fotboll.

ERIK NIVA [f. 1978] är en svensk sportjournalist på Sportbladet och Viasat Fotboll. Niva har tilldelats Svenska Fans stora läsarpris Guldskölden 29 gånger (Årets sportjournalist, Årets fotbollsjournalist, Årets krönikör, Årets expert, Årets sportblogg & Årets sportbok), vunnit Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Årets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vår fotboll
  2. +
  3. Världens industri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens industri av Erik Niva (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Niva