Den långa vägen hem (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Gamache (del 10)
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2021-09-27
Förlag
Modernista
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The Long Way Home
Dimensioner
180 x 110 x 26 mm
Vikt
225 g
SAB
Hce
ISBN
9789180232135

Den långa vägen hem

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-09-27
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Fullkomligt lysande blandning av klassisk deckargåta och djuplodande psykolog.« New York Times

»En makalös deckarserie som inte liknar någon annan.« Annzahstories

Före detta kriminalkommissarie Armand Gamache är lyckligt pensionerad i den lilla byn Three Pines. Varma sommarmorgnar sitter han på en fridfull liten bänk och läser och småpratar med en av sina grannar, Clara Morrow.
Men en morgon avbryter Clara honom i hans läsning och berättar att hennes exmake, konstnären Peter Morrow, inte kommit på besök som utlovat till årsdagen av deras separation. Hon vill att Gamache ska hjälpa henne hitta honom. Gamache läser klart en rad i sin bok - »Och himmelen har makt att bota varje syndsjuk själ« - och reser sig sedan upp och följer med Clara.
Tillsammans med sin före detta kollega Jean-Guy Beauvoir, Clara och vännen Myrna Landers tar sig Gamache allt djupare in i Québec. Och allt djupare in i Peter Morrows själ - en man beredd att göra allt för att återfå sin berömmelse som konstnär. Resan tar dem till mynningen av St Lawrence-floden, ett område så ödsligt att de första sjömännen kallade det »landet Gud gav Kain«. Och här konfronteras de med den skada som kan orsakas av »en själ sjuk av synd«...
I svensk översättning av Carla Wiberg.

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt i över nio miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony-priset sex gånger.

»En väldigt spännande, underhållande och läsvärd roadtrip. Underbar läsning.« Kapprakt

»Den långa vägen hem är mer än en spänningsroman, det är en filosofisk betraktelse över mänskliga tillkortakommanden.« Lottens bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den långa vägen hem
 2. +
 3. Det ondas väsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ondas väsen av Louise Penny (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den långa vägen hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lyfte aldrig
  Eric Zingmark, 13 juli 2022

  Tyvärr visade sig detta vara en ointressant och pladdrig bok med medioker dialog där jag i alla fall hade en förhoppning om att det skulle inträffa något spännande innan de 400 sidorna var avverkade. Den infriades inte.

 2. En jättebra bok
  Y,j, 10 maj 2022

  När jag började läsa boken så hade jag svårt att sluta läsa den. Hon skriver om byn och dom som bor där inte bara om mordet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Louise Penny