Gryningsjakten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kiruna-trilogin (del 3)
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2021-10-08
Förlag
Modernista
SAB
Hc
ISBN
9789180232197
Gryningsjakten (inbunden)

Gryningsjakten

Inbunden Svenska, 2021-10-08
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Tredje boken i den hyllade Kiruna-trilogin

Det är med blandade känslor Allis kliver av planet i Kiruna efter sin semesterresa. Hon har sett fram emot att vara utvilad när hon återvänder till sitt jobb, men tankarna på allt som hänt kommer tillbaka. Vem var egentligen Raumo? Vilka var hans föräldrar, de som hoppas att han ännu lever? Vardagarna flyter på men Allis längtar bort igen. Av sin chef på bilprovningen får hon ett erbjudande om en plats i älgjaktlaget. Allis tackar ja och när höstvindarna sveper genom Kiruna ger hon sig åter ut i skogen. Det blir en stunds andrum innan tystnaden bryts av grannlagets jägare som dricker för mycket. Alkohol och jakt hör inte ihop, inte på något sätt.
Och gruvberget i Kiruna rör på sig. Får marken att skaka och Allis att minnas. Driver fram sådant som gömts under många år. Händelser som gjort Allis till den hon är - och gör hennes hämnd oundviklig.

ANNA KURU är en svensk deckarförfattare, född och bosatt i Kiruna. Gryningsjakten är tredje boken i hennes uppmärksammade Kiruna-trilogi, efter de hyllade Den första frosten och Norrskensnatten.

OM KIRUNA-TRILOGIN:

»Lysande knivskarpt kammarspel om Allis, en ung bilmekaniker i Kiruna.« Lotta Olsson, DN, väljer Den första frosten till en av årets bästa deckare 2020

»Anna Kuru skriver med en speciell nerv. Jag förflyttas till Kiruna och dess kalla, snöiga fjällvärld. En stark, gripande deckare.« Bengt Eriksson, Deckarlogg
Visa hela texten

Fler böcker av Anna Kuru