Tomtar (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2021-11-22
Förlag
Modernista
Översättare
Birgitta Dalgren
Originaltitel
Leven en werken van de kabouter
Illustratör/Fotograf
Rien Poortvliet
Dimensioner
313 x 222 x 23 mm
Vikt
1312 g
SAB
Mz
ISBN
9789180232265
Tomtar (kartonnage)

Tomtar

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2021-11-22
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Underhållande och givande läsning och tittning för såväl vuxna som barn.« Betyg 5 av 5 - BTJ

»Det här är boken med stort B om man älskar tomtar. Den är rikt illustrerad och passar såväl stora som små. En bok att ta fram år efter år och alltid hitta nya saker att förundras över.« Bokprataren

Visste du att tomtar är sju gånger så starka som människor? Eller att tomtepar alltid får tvillingar? Nu får du chansen att lära dig allt du någonsin velat veta om dessa hemlighetsfulla små varelser som lever under jorden.
Tomtar är nämligen holländaren Wil Huygens vetenskapliga observation av tomtarnas kultur och levnadsvanor. Boken täcker allt från tomtars anatomi, utbildning och arkitektur till deras relationer till andra mytiska väsen, med verklighetstrogna illustrationer av Rien Poortvliet.
Boken blev en omedelbar klassiker när den gavs ut första gången och har sålt i över en miljon exemplar världen över. En perfekt julklappsbok för både stora och små.
I svensk översättning av Birgitta Dalgren.

WIL HUYGEN [1922-2009] var en nederländskt författare, född i Amersfoort. Huygen skrev under sin livstid flera uppskattade böcker om tomtar, men det är den första av dem, Tomtar, som har blivit en succé världen över och som här presenteras i en ny, påkostad presentutgåva.

»Den här boken innehåller verkligen ALLT om tomtar. Är du lika fascinerad av tomtar som jag, så är det här boken för dig.« Betyg 4 av 5 - Emmas krypin

»Du som älskar julen och tomtar ska äga denna fantastiska och färgstarka bok.« Boktajm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tomtar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tomtar
    Dubo Pivodic, 8 december 2021

    En fascinerande bok om tomtar, allt du behöver veta om dessa små väsen som har setts i alla tider världen över . Perfekt julklapp både till stora och små .

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Wil Huygen

  • Das Buch vom Sandmann und das ABC vom Schlaf

    Wil Huygen, Rien Poortvliet

    Der weitaus größte Teil der Weltbevölkerung geht abends zuversichtlich zu Bett und denkt, der Schlaf werde schon von selbst kommen. Die Leute ahnen nicht, welche schwere Arbeit dazu erforderlich ist. In diesem Buch wird beschrieben, wer diese Schw...