Bro, Bro Breja (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
37
Utgivningsdatum
2021-09-02
Förlag
Modernista
Dimensioner
216 x 136 x 3 mm
Vikt
80 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789180234146
Bro, Bro Breja (häftad)

Bro, Bro Breja

Häftad Svenska, 2021-09-02
173
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Poppel - pseudonym för Olov Svedelids kriminalinspektör Roland Hassel - får ett telefonsamtal från Mikael Karlsson,som en gång räddat honom från en vanvettig mördare. Nubehöver han en gentjänst.
Poppel ska omedelbart infinna sig i hamnen där Köpenhamnsfärjorna avgår från Malmö. Men just som han skaköpa biljett får han ett slag som gör honom medvetslös. NärPoppel väcks till liv igen åker han direkt till den polisstationdär han arbetar. Han misstänker att gärningsmannen är AffeStröm, som synts till i stan i samband med invigningen avÖresundsbron, och som bor på Hotell Baltzar. Där bor ävenLouise Wallin som har kopplingar till den terroristgruppsom ville spränga Öresundsbron

Skåne och Malmö är brottsplatsen i Ulla Trenters två noveller »Hotell är till för vila« och »Bro, bro breja« där författaren lustmördar eller åtminstone försöker lustmörda två svenska deckarhjältar. Öresundsbron står i fokus i de båda novellerna, där terrorister, en åldrad Harry Friberg i gestalt av Henry Fröberg såväl som en och annan grönsaksodlare dyker upp.
Den här volymen innehåller enbart »Bro, bro breja«.

ULLA TRENTER [1936-2019] är en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var även medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översättare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bro, Bro Breja
  2. +
  3. X

De som köpt den här boken har ofta också köpt X av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla Trenter