Egalias döttrar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2023-01-24
Förlag
Modernista
Översättare
Ebba Witt-Brattström
Originaltitel
Egalias døtre
Dimensioner
216 x 143 x 22 mm
Vikt
428 g
SAB
Hce
ISBN
9789180234597
Egalias döttrar (inbunden)

Egalias döttrar

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-01-24
279
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Egalias döttrar Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En av Nordens stora feministiska klassiker i nyutgåva

»En roman som sätter såväl språk som kön och makt i fokus för analys och som gör det på ett sätt som måste vara unikt. Egalias döttrar är ingenting mindre än en klassiker i den feministiska litteraturen. Läsupplevelsen är extraordinär.« Betyg: 5 av 5 - Anna Ohlsson-Hasselberg, BTJ

I fantasilandet Egalia är det kvinnorna som har makten. För möderneslandets bästa anpassar sig männen efter kvinnornas regler och beslut. De bär pehå, äter p-piller och tar hand om barnen. Kvinnorna må påstå att landet är jämlikt, och att männen har existensberättigande just eftersom de utför en del nyttiga uppgifter, men det finns en grupp män som börjar planera för revolt.
Med Petronius Bram i spetsen startas maskulisterna, en rörelse som vill skapa ett nytt samhälle där alla kvinniskor är lika mycket värda. Petronius drömmer om att bli sjökvinna, men hans mor, direktör Bram, är övertygad om att manskampen är dömd att misslyckas.
Gerd Brantenbergs satiriska roman Egalias döttrar var banbrytande när den kom ut 1977. En av de stora nordiska feministiska klassikerna. I översättning av Ebba Witt-Brattström, med ett nyskrivet förord av författaren Anna Jörgensdotter.

GERD BRANTENBERG [f. 1941] är en norsk feminist och författare som under hela sitt liv arbetat för kvinnors och homosexuellas rättigheter. Hon fick sitt stora genomslag med den feministiska satiren Egalias döttrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Egalias döttrar
  2. +
  3. Sommarboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarboken av Tove Jansson (häftad).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gerd Brantenberg

  • Die Töchter Egalias

    Gerd Brantenberg

    In ihrem Klassiker nimmt die norwegische Autorin Gerd Brantenberg die Leser*innen mit auf eine Reise in das Land "Egalia". Formal sind alle Personen dort gleichberechtigt, doch so recht überzeugt sind Petronius und seine Geschlechtsgenos...