Kärlekens samtal (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2022-02-07
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Janzon
Originaltitel
Fragments d'un discours amoureux
Dimensioner
210 x 150 x 21 mm
Vikt
434 g
SAB
G.096z Kärlek,Do
ISBN
9789180234658
Kärlekens samtal (häftad)

Kärlekens samtal

Häftad Svenska, 2022-02-07
221
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En av världslitteraturens mest egensinniga böcker om kärlek

»En underbar bok.« Torbjörn Elensky, Sveriges Radio, P1

Kärlekens samtal var revolutionerande när den kom ut 1977 och har sedan dess räknats till världslitteraturens mest egensinniga böcker om kärlek. I en samling korta, intensiva texter skriver Roland Barthes om den älskandes alla känsligaste ögonblick: I mötet, väntan, bekräftelsen, omfamningen, hänryckningen, förvirringen, ängslan, svartsjukan, grälet, förståelsen, ömheten. Samt om hur kärleken manifesterar sig i språket. I dialoger med allt från kanoniska storheter som Freud, Goethe, Platon, Nietzsche och Proust till zen-mystiker, reflekterar Barthes över ämnet som så få stora filosofer vågat sig på i grunden men som vi alla egentligen helst läser om.
Kärlekens samtal [Fragments d un discours amoureux] presenteras här på svenska med de tjugo ytterligare fragment - sammanlagt över 50 sidor - som ingick i de föreläsningar Barthes höll vid verkets tillkomst, och som publicerats postumt.
I översättning av Leif Janzon och med ett nyskrivet förord av Carin Franzén, professor i språk och kultur på Linköpings universitet

ROLAND BARTHES [1915-1980] är en av historiens mest berömda och originella litteraturkritiker, med stort inflytande över framväxten av teorier som strukturalism, poststrukturalism och semiotik. Till hans viktigaste verk hör förutom Kärlekens samtal även Textens njutning, Litteraturens nollpunkt, Mytologier och S/Z.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärlekens samtal
  2. +
  3. Avhandling om frivillig underkastelse eller Mot envälde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avhandling om frivillig underkastelse eller Mot... av Étienne De La Boétie (inbunden).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roland Barthes