Återvändaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2022-02-10
Förlag
Modernista
SAB
Hc
ISBN
9789180234924
Återvändaren (pocket)

Återvändaren

Pocket Svenska, 2022-02-10
69
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Svensk deckardebut i Luleå-miljö av erfaren journalist

»En av årets bästa deckare.« LOTTA OLSSON, DN

Sensommaren 1983 hittas en pojke död i Luleälven. Trettonårige Johnny Fachs har drunknat, bara dagar innan han skulle börjat åttan, och mycket talar för att han tagit livet av sig. Nästan tjugofem år senare återvänder polisen Erik Borg till sin hemstad för att närvara vid en begravning. Besöket väcker minnen från uppväxten och efter ceremonin ber Borgs gamle klasslärare om ett samtal - ett samtal om Johnny och om vad som egentligen hände den där augustidagen för länge sedan.
Borg börjar nysta i fallet och utredningen för honom tillbaka till den egna skoltiden. Spåren leder snart till högstadiets obs-klass. Till sin häpnad inser Erik att bara två av de fem eleverna fortfarande är i livet: den ene avtjänar ett fängelsestraff på Hall, den andre är inlagd på ett behandlingshem.
När Erik gräver djupare i det förflutna tvingas han konfrontera både egna och andras oförrätter - och det blir uppenbart att det finns krafter beredda att göra vad som helst för att stoppa honom.

ANDERS SUNDKVIST är född 1959, uppvuxen i Arvidsjaur och Luleå, och sedan 1987 bosatt i Stockholm. Han arbetar som journalist och redaktör på SVT Nyheter. Kriminalromanen Återvändaren är hans debut.

»En av årets bästa deckardebutanter.« BENGT ERIKSSON, DECKARLOGG

»Välskriven och berörande!« LÄSA & LYSSNA

 
Visa hela texten