Sista riket (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mistborn (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
752
Utgivningsdatum
2022-02-09
Förlag
Modernista
Översättare
Lottie Eriksson
Originaltitel
Mistborn: The Final Empire
Dimensioner
210 x 135 x 47 mm
Vikt
880 g
SAB
uHce
ISBN
9789180235778

Sista riket

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-02-09
224
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Svårslagen fantasy som förtjänar sina 750 sidor! En fantastisk bok.« Betyg: 5 av 5 - Marklars Books

»Jag kunde inte släppa den.« Betyg: 5 av 5 - Tinnerts Bookcorner

I tusen år har aska fallit från himlen, inga blommor har blommat och täta dimmor har gjort nattens mörker fruktat. Det är en värld av lidande där den evige och odödlige Överstehärskaren styr genom ett antal aristokratiska familjer. Vanligt folk är dömda att leva i underkastelse och arbeta som slavar.
Men mitt i all hopplöshet dyker Kelsier upp, en överlevare från de hålor dit Överstehärskaren skickar dem som han dömt till döden. Kelsier har allomantiska förmågor - en rad magiska styrkor som nästan bara aristokratin besitter - och en plan om hämnd och frigörelse.
Samtidigt stryker Vin, en ung tjej som är medlem i ett tjuvgäng, runt på gatorna i huvudstaden. Även hon är allomantiker - men vet inte själv om det förrän Kelsier drar in henne i sina planer.
För att Kelsier och Vin ska lyckas störta Sista riket är det mycket som måste gå i lås. Inte minst måste Vin lära sig att bemästra sina allomantiska krafter...
I svensk översättning av Lottie Eriksson.

BRANDON SANDERSON [född 1975] är en amerikansk ungdoms- och fantasyförfattare, mest känd för sin Mistborn-serie. Han har tagit sig in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista två gånger, legat på listan med ytterligare fyra böcker, nominerats till en John W. Campbell Award för Bästa nya författare och två gånger vunnit Romantic Times Reviewers Choice Award för Bästa episka fantasyroman. Brandon Sandersons böcker har sålt i över 21 miljoner exemplar och översatts till fler än tjugo språk.

»Sååå bra! Och slutet både krossade mitt hjärta och gav mig andnöd. Har ni inte läst Brandon Sanderson så har ni verkligen missat något!« Betyg: 10 av 10 - Boktycke

»Sanderson knockade mig helt.« Vargnatts Bokhylla

»Kan mycket väl bli årets favoritbok!« Betyg 5 av 5 - Läsfåtöljens Bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sista riket
  2. +
  3. Uppstigningens brunn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppstigningens brunn av Brandon Sanderson (häftad).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sista riket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. I princip ett fantasy-måste!
    Hannes J, 17 april 2024

    En otroligt välbyggd berättelse, troligtvis med mycket (åtminstone något) för alla att uppskatta. Jag brukar vara skeptisk till svensköversatta böcker, men översättningen var mycket välgjord i denna. Sanderson har lyckats fånga ett originellt och intressant magisystem, en levande och farlig värld samt fängslande karaktärer, som tillsammans lagar en fantastiskt målande symfoni. Mitt enda smärre minus är hans prosa som saknar en unik stil, och den är lite väl rakt på sak ibland. En fördel med d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Brandon Sanderson