Maffiabröder (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (304.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Carl Greder
Utgivningsdatum
2022-05-16
Förlag
Modernista
Översättare
Gösta Zetterlund
ISBN
9789180236423
Maffiabröder (ljudbok)

Maffiabröder Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-05-16

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bästsäljaren bakom storfilmen

»Fullkomligt uppslukande rakt igenom.« New York Times

»Den bästa bok som skrivits om organiserad brottslighet.« Cosmopolitan


Redan som tolvåring vet Henry Hill hur man äger världen - genom att bli en person att räkna med inom maffian, en maffiabroder. När han vägrar samarbeta med polisen vinner han förtroende från två ledande figurer i New Jerseys undre värld. Paul Vario och Jimmy Burke arbetar för familjen Lucchese, en av de fem mäktiga familjer som utgör maffian i New York-området. Henry Hill knyts till verksamheten, som består av en rad kriminella aktiviteter: pengatvätt, droghandel, hasardspel, utpressning och mord.
Maffiabröder är bästsäljaren som låg till grund för Martin Scorseses storfilm Goodfellas med Robert De Niro och Ray Liotta i huvudrollerna. Kriminalreportern Nicholas Pileggis sanna redogörelse för Henry Hills liv är klassisk och högklassig true crime som skildrar maffialivet från insidan.

NICHOLAS PILEGGI [f. 1933] är en amerikansk författare, producent och manusförfattare. Mest känd är han för boken Maffiabröder [Wiseguy: Life in a Mafia Family, 1986] som blev filmen Goodfellas. Filmmanuset gav Pileggi en Oscarsnominering.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nicholas Pileggi