Hela världens tårar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2022-08-19
Förlag
Modernista
Översättare
Christine Bredenkamp
ISBN
9789180237314

Hela världens tårar E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-08-19
64
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Sendkers mästerliga berättarröst - varm, förtroendeingivande och samtidigt saklig - lyfter berättelsen genom skickligt realistiskt gestaltande, bra språk och en väl avvägd komposition till att bli en riktigt spännande hjälteroman.« Betyg: 4 av 5 - BTJ

»Sendkers förmåga att teckna karaktärer är en fröjd att njuta av, liksom hans förmåga att peka på existentiellt viktiga saker.« Epiloger

18-åriga Niri och hans familj är illegala invandrare i en asiatisk mångmiljonstad. Där lever de ett enkelt men tryggt liv som tjänstefolk hos en välbärgad familj. Tills pandemin slår till.
Plötsligt står familjen utan framtidsutsikter, på randen till bottenlös fattigdom, och de tar sig till ett slumområde utanför staden. Niris inre uppror, mot både pappan och landets regering, växer - och när livet blir outhärdligt och behovet av mat och medicin för stort, bestämmer han sig för att korsa gränsen in till staden.
En natt smyger sig Niri tillbaka till villan de bott i och möts där av Mary, dottern i familjen. Hon förser honom med mat och pengar, och hon har en plan som ska förändra deras liv för all framtid.
I översättning av Christine Bredenkamp.

JAN-PHILIPP SENDKER [f. 1960] är en bästsäljande tysk författare. Efter att ha arbetat som utrikeskorrespondent för tidningen Stern romandebuterade han 2002 med Konsten att höra hjärtslag, som växte till att bli en kolossal internationell säljsuccé. Hela världens tårar är hans nya roman, en uppslukande historia om två personer från helt olika världar som tvingas att lära sig leva i en katastrof om kärlek, motståndskraft och viljan att förändra.

»Gripande och mycket läsvärd. Det enda felet är att boken tar slut för fort.« Tant Maud

»En otroligt fin berättelse med mycket sorg och smärta.« Tusen himmelska ord

»En tankeväckande bok med en fin ton. Jag sträckläste den!« Malas bokhylla
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hela världens tårar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tankeväckande läsning

    Bra handling om hur livet skiljer sig mellan rika och fattiga och om uppfinningsrikedom.
    Helt oväntat slut på boken, som om författaren plötsligt tröttnat att skriva.
    Synd på en annars bra bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan-Philipp Sendker