Världskrig Z (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2022-06-03
Förlag
Modernista
Översättare
Niklas Darke
Originaltitel
World War Z: An Oral History of the Zombie War
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
226 g
SAB
Hce
ISBN
9789180237444
Världskrig Z (pocket)

Världskrig Z

Pocket,  Svenska, 2022-06-03
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Världskrig Z Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Liksom George Romeros Dead-trilogi är Världskrig Z en milstolpe i zombiemytologin.« Booklist

»Apocalypse Now i pandemi-stil. Läskigt och uppslukande« USA Today

För bara tio år sedan var zombiekriget - orsakat av historiens mest fasansfulla pandemi - nära att utplåna hela mänskligheten. En namnlös berättare, motiverad av viljan att bevara de överlevandes erfarenheter från de apokalyptiska åren, bestämde sig för att resa över USA och resten av världen.
Världskrig Z består av hans intervjuer med de människor han mött: smugglare och militärer som varit aktivt involverade i kampen, men också vanliga civila som en gång stått ansikte mot ansikte med den här tidens levande - eller snarare odöda - helvete.
Vittnesmålen sträcker sig från den ökända byn Nya Dachang i Förenade Kinesiska Federationen, där pandemispåret tog sin början med tolvårige »Patient Noll«, via de namnlösa skogar i norr där otaliga människor sökte tillflykt i kylan, till ett Sydafrika där Redekerplanen ingav mänskligheten hopp, till ett outsägligt pris.
I svensk översättning av Niklas Darke.

MAX BROOKS, född i New York 1972, är en amerikansk författare och skådespelare, son till regissören Mel Brooks. Världskrig Z är hans andra bok, som har blivit en stor internationell succé och förvandlats till både film - med Brad Pitt och Mireille Enos i två av huvudrollerna och dataspel. Boken har sålt i över två miljon exemplar världen över.

»Intervjuerna är så skickligt skrivna att man dras med och får svårt att skilja mellan fakta och fiktion. Brooks går verkligen in i de olika rollerna och ser kriget från de olika vinklarna. Jag är djupt imponerad.« Pocketlover

»Det är skrivet med sådan inlevelse och övertygelse att man köper hela konceptet med hull och hjärna. Man nästan glömmer bort att det är zombiearméer som brölar i frontlinjerna. Torra och vetenskapsbaserade fakta varvas med hisnande actionäventyr och bisarra överlevnadshistorier.« Rysarnytt

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världskrig Z
  2. +
  3. Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden av Andy Weir (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Max Brooks