Mannen som höll sig undan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Paul Kennet (del 10)
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2022-02-15
Förlag
Modernista
ISBN
9789180238434
Mannen som höll sig undan (e-bok)

Mannen som höll sig undan E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-02-15

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Av de 'fyra stora' i Sverige under femtio- och sextiotalet (Stieg Trenter, Maria Lang, Vic Suneson och H.-K. Rönblom) är Rönblom min favorit. - Lotta Olsson, DN

En man och hans fru är på semester i Jugoslavien. När han äntligen får ro att vila kommer minnena tillbaka... Vår i den norrländska staden Fogdeböle. Paul Kennet vikarierar som rektor vid läroverket. En bokförläggare äter lunch med lokaltidningens chefredaktör. En litterär afton arrangeras - om nyckelromanen Som en tjuv om natten, om en man som återvänder hem för att hämnas gamla oförrätter. Författaren antas vara chefredaktörens döda släkting, Percy.
Så mördas en rad högt uppsatta ämbetsmän och staden sätts i skräck. Den gemensamma länken mellan de mördade är en man som inte längre tros vara vid liv - Percy.

H.-K. RÖNBLOM [1901-1965] var en av de verkligt stora svenska kriminalförfattarna på femtio- och sextiotalet. Samtidigt var han journalist och politisk redaktör, bland annat på Aftonbladet. Hans böcker är skarpa, syrliga skildringar av dåtidens Sverige såväl som spännande pusseldeckare i Agatha Christie-traditionen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av H-K Rönblom