Älgkronan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Örbyhusserien (del 4)
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2022-10-12
Förlag
Modernista
Dimensioner
216 x 143 x 33 mm
Vikt
655 g
SAB
Hc
ISBN
9789180239158

Älgkronan

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-10-12
84
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Fjärde boken i Örbyhusserien

»Stämningsfulla miljöer och spännande intrig. Aline Lilja Gladh ger oss sin egen personliga variant av nordic noir och förtjänar ytterligare plats på den svenska deckarparnassen.« Betyg: 4 av 5 - Henric Ahlgren, BTJ

»En välskriven och underhållande skildring som oroar och dröjer kvar hos läsaren. Här har vi en intressant deckarförfattare som vi bör följa uppmärksamt i fortsättningen!« Lars-Erik Holm, DAST Magazine

»Spänning på oerhört hög nivå.« Betyg: 5 av 5 - Kustboktanten

»Så välskriven och annorlunda mot traditionella polisromaner. Jag slukade boken och önskar att fler vågade tänja på reglerna för hur deckare ska skrivas.« Betyg: 5 av 5 - Fantasy by Linda

Skotten från höstjakten viner i skogen. I sina gevärssikten ser två jägare att ett vildsvin äter på något. Det visar sig vara en människokropp - söndertrasad till oigenkännlighet.
Polisens utredning stagnerar när kommissarie Linus Karlberg är med om en allvarlig olycka. Och hans syster, konstnären Lo Karlberg, som redan tampas med en gnagande känsla av att något är fel, tappar fotfästet i tillvaron. Hon dras till Äppelgården, en fristad för unga kvinnor som hamnat på glid.
Samtidigt behöver gängpresidenten Conny och jägaren Eje gå till botten med sin gemensamma familjehistoria, både för att förstå sig själva och för att kunna närma sig mördaren och dennes motiv.
Älgkronan är den fjärde, fristående delen i Örbyhusserien. En spänningsroman om att bygga upp och bryta ned - och om hur mjölktänder kan väcka de döda till liv.

ALINE LILJA GLADH är en svensk författare, född och uppvuxen i Örbyhus norr om Uppsala. I den uppmärksammade Örbyhusserien skildrar hon mörka mysterier i sin barndoms miljöer.

»Med Älgkronan har Aline Lilja Gladh tagit det till en ny nivå och överträffat sig själv.« Bokiversum

»Ruskigt bra, man sugs in i berättelsen och läser med andan i halsen.« Midnattsord

»Aline Lilja Gladh är en av mina favoritförfattare.« Betyg: 5 av 5 - Helens boktips
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Älgkronan
  2. +
  3. Skampärlorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skampärlorna av Aline Lilja Gladh (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Aline Lilja Gladh