Ryska romaner (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
963
Utgivningsdatum
2024-01-10
Förlag
Modernista
Översättare
Aris Fioretos, Caj Lundgren, Ellen Rydelius, Estrid Tenggren
ISBN
9789180239509

Ryska romaner E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-01-10

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mästerliga tidiga verk för första gången i samlad volym

Vladimir Nabokov är en av litteraturhistoriens stora språkbytare. Han skrev sina första nio romaner på ryska, i relativ obemärkthet, och växlade sedan till engelska och blev världsberömd, inte minst tack vare Lolita från 1955.
Men det lekfulla, raffinerade berättandet fanns där redan från början. I denna volym samlas fyra av de ryska romanerna: Masjenka [1926], Kung, dam, knekt [1928], Han som spelade schack med livet [1930] och Skratt i mörkret [1932].
Kärlek i exil, levande skyltdockor, världsfrånvända genier, passioner och besatthet, censurerade författare på flykt - hos Nabokov är världen rik och outgrundligt systematisk. I varje ögonblick kan tillvaron stegras till vanvett och absurditet.
I översättning av Aris Fioretos, Caj Lundgren, Ellen Rydelius och Estrid Tenggren, med ett nyskrivet förord av författaren Maxim Grigoriev.

VLADIMIR NABOKOV [1899-1977] föddes i Sankt Petersburg. 1919 flydde han undan den ryska revolutionen till England och levde sedan i livslång exil i Tyskland, Frankrike, USA och Schweiz. Han har publicerat romaner, noveller, dikter och dramatik och fick sitt stora genombrott med romanen Lolita [1955], efter att ha övergått från ryskan till att skriva på engelska. Utöver författarskapet var Vladimir Nabokov även en erkänd fjärilskännare och konstruktör av schackproblem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vladimir Nabokov