Ett högt pris (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Emilia Berg (del 2)
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2023-02-15
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
198 g
SAB
Hc
ISBN
9789180310802
Ett högt pris (pocket)

Ett högt pris

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-02-15
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vilma läser strökurser på universitetet och lever det fria liv som varje nittonåring önskar sig. Och så säljer hon sex. Efter en polisrazzia dras hon in i en härva av hallikar, droger och våld, långt ifrån det suger-daddyliv hon intalat sig att hon har.

Samtidigt hamnar riksdagsledamoten Emilia Berg i rampljuset efter att ha uttalat sig starkt kring en politisk sexköpsskandal. Chockad av att någon hon känner och litar på tas på bar gärning inser hon snart att affären är större än det som nått tidningarna.

Från olika håll dras Emilia och Vilma in i en eskalerande, våldsam konflikt. Emilia ser hur rättsväsendet inte förmår döma de som begår den här typen av brott, och hur offren ensamma får bära skulden och skammen.

Emilia riskerar allt när mäktiga personer motarbetar henne och hennes position i riksdagen, och hon tvingas in i en pulshöjande jakt på hämnd, där hon sätter sin politiska karriär på spel.

Ett högt pris handlar om ett brott som sker varje dag, i en verklighet få av oss ser. Den handlar om brottsoffer som misstänkliggörs och skadas för livet. Om män som smiter, sviker, slarvar och slår, men ändå framstår som helt normala. Och om kvinnor som på olika sätt hanterar sina liv i närheten av dessa män. Den ger dessutom en nära inblick i hur arbetsdagarna egentligen ser ut för våra toppolitiker.

VERONICA PALM lämnade politiken efter många år i dess absoluta centrum och skrev då den feministisk idéboken Systerskap. Hon har dessutom bidragit till en mängd antologier, och skriver krönikor i Dagens Arena, Korren och ETC. Hon är även ordförande i Alla kvinnors hus, Sveriges största kvinnojour.

"En pulshöjande berättelse med utgångspunkt från maktens korridorer dvs vår riksdag. Veronica Palm sätter återigen fingret på ett högaktuellt problem i bokform och det blir en bok där kärnfrågan stannar kvar hos läsaren."
- Frokenmillaskanslaforbocker

"En spännande politiskthriller som inte går sluta läsa."
- Miasbok

"Det blir dramatiskt, det blir spännande, det blir insiktsfullt kring olika aktörer inom sexhandeln, det finns en hämnd som behöver utkrävas. Den riktigt stora styrkan finns i skildringarna av den partipolitiska vardagen i riksdagen, en värld som författaren behärskar till fullo."
- Kapprakt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett högt pris
  2. +
  3. Nu dör vi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nu dör vi av Stina Flodén (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett högt pris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lysande analys av en politisk verklighet
    Leif Jarlén, 3 juli 2023

    Veronica Palms sakkunskap om det politiska spelet klädd i en deckardramturgi skapar en spännande . Boken fångar mig som läsare och leder till reflektioner och ger mersmak

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Veronica Palm