Vatten över huvudet (pocket) Spara 25%
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Morden vid 17 e slussen (del 1)
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2024-04-11
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
147 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180313360

Vatten över huvudet

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2024-04-11
59 79 Du sparar 25%
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sommaridyll, småkakor och ond bråd död!

Hanna, utarbetad advokat från Stockholm, har rest till Dalsland för att ta hand om sin morfar, slussvaktare vid 17:e slussen i Dalslands kanal. Ett par lugna veckor på landet kan göra henne gott. Harmonin hon hoppats på går dock om intet när hon inser att slussvaktarstugan blivit byns samlingslokal, där både föreningsfrågor och byskvaller avhandlas.

På den stora städdagen klättrar Hanna upp i sin gamla trädkoja för att komma undan de intensiva grannarna, och från sitt utkiksställe blir hon vittne till ett gräl. Hon ser något blänka till och hur Ulf, kommunalrådet, faller ner i slussfållan.

Alla utom Hanna är övertygade om att det var en olycka, även polisen. Desperat över att ingen lyssnar startar Hanna en egen utredning, och får med sig sin morfar i jakten på sanningen.

Undertryckta konflikter mellan grannarna kommer i dagen, och det finns ingen brist på misstänkta. Hanna blir mer och mer över tygad om att en mördare går lös i Södra Strandvikens idyll.

Vatten över huvudet är första delen i mysdeckarserien Morden vid 17:e slussen.

FRIDA GRÅSJÖ är jurist och feelgoodförfattare, bosatt i Karlstad. Vatten över huvudet är första delen i en serie mysdeckare som utspelar sig längs Dalslands kanal, och innehåller massor av värme, humor och kärleksfulla blinkningar till både Agatha Christie och barndomens Kitty böcker.

"Hatten av, vi har en ny Cosy Crime-drottning i bokvärlden. En stor dos välmående och alldeles lagom med spänning och klurigt pusslande."
- Trettiosidor

"Vatten över huvudet är första delen i Frida Gråsjös nya mysdeckarserie Morden vid 17:e slussen. Hon har också skrivit feelgoodböckerna i Rosnäs-serien. Gråsjö klarar genreskiftet med bravur. I sann feelgoodanda är det inte brist på varken skvaller eller småkakor, och mordutredningen är både spännande och underhållande att följa."
- Caroline Svensk, BTJ

"Det är verkligen en Cosy Crime, allt från feelgoodgenren finns med, plus en mordgåta. Ladda upp med småkakor och kaffe och kryp upp i soffan och följ med till Södra Strandviken!"
- Bokfilosoferna
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vatten över huvudet
  2. +
  3. Levande och döda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levande och döda av Christoffer Carlsson (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frida Gråsjö