Hotellet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Elin Warner (del 2)
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2024-08-08
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Sara Jonasson
Originaltitel
The Retreat
SAB
Hcee.01
ISBN
9789180313537

Hotellet

Pocket,  Svenska, 2024-08-08
79
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Utanför Devons kust i sydvästra England ligger ön Cary Island. Men den är mer känd som Dödens klippa. Förr i tiden härjade en seriemördare där och ryktet säger att ön har en förbannelse över sig. Nu har det öppnat ett lyxhotell på ön, en retreat som inbjuder till rekreation och vila. För vissa blir dock vilan evig.

När en kvinna hittas död på stenarna under yogapaviljongen kopplas kriminalaren Elin Warner in. Det visar sig snart att den döda kvinnan inte skulle ha varit på ön över huvud taget. Och när en till person dör under en mystisk dykolycka kort därefter står det klart att dödsfallen inte är en slump. Någon på hotellet är ute efter hämnd. Elin måste hitta mördaren, och det fort, innan öns blodiga historia upprepar sig...

Hotellet blev omedelbart en New York Times-bestseller och är den andra fristående delen om Elin Warner som först syntes i succén Sanatoriet.

SARAH PEARSE växte upp i Devon i sydvästra England och har studerat litteraturvetenskap och kreativt skrivande på University of Warwick. Efter det doktorerade hon inom journalistiken. Hennes debutroman Sanatoriet blev omedelbart en New York Times-bestseller och en Sunday Times-bestseller. Hotellet är hennes andra roman.

Sagt om Hotellet:

"Pearse guidar med säker hand läsaren genom en rättfram intrig och har talang för att skruva upp handlingens tempo, passande för en klassisk bladvändare. Hämnd är det centrala temat och Pearse skapar både trovärdiga karaktärer och berättar om det mänskliga psykets mörker."
- BTJ, Kajsa Bellander

"Hotellet, liksom Pearse, blir bara bättre och bättre. Spänningen byggs metodiskt upp till en nervkittlande upplösning. Elin Warner är en fascinerande karaktär som är omöjlig att inte heja på."
- David Baldacci

"Välskriven fusion ac pusseldeckare och psykologisk thriller." Sunday Times "Det här är en nyskapande, spännande och oemotståndlig thriller."
- A.J. Finn, författare till Kvinnan i fönstret

Sagt om Sanatoriet:

"Länge sedan jag var så här bergtagen (yes, pun intended) av en spänningsroman!"
- Pekka Heino

"Det här är riktigt bra och det är enkelt att förstå varför debuten fått så stor uppmärksamhet."
- Anders Kapp

"En måsteläsning för alla som längtar efter pusseldeckarens låsta rum i modernt thrillerformat."
- Johannasdeckarhörna
Visa hela texten

Fler böcker av Sarah Pearse