Nuckorna på hörnet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2023-06-07
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Blackwell, Tintin (form)
Dimensioner
20 x 229 x 145 mm
Vikt
490 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180315432

Nuckorna på hörnet

(26 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-06-07
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Nuckorna på hörnet är i folkmun namnet på den gamla lärarinnebostaden i Löderup på Österlen. Där bor Elsa med hunden Bjäfseman och väninnan Inga-Märta som granne.

Elsa trivs med sitt stilla pensionärsliv. Det enda som får hennes hjärta att banka lite hårdare är när hon kvällstid läser dikter av den välkände poeten Fritz - en sann gentleman och en känslig själ - till skillnad från Elsas tidigare kärlek Gösta. Hans intressen låg mer åt traktorer och den skånska myllan. Fast trots att Elsa befarade att Gösta skulle använda ordet betäcka när passionen slog till rodnar hon fortfarande när hon minns hans stora, varma händer.

Lugnet i Löderup störs när en ny granne flyttar in. Han har knappt anlänt innan det för första gången på ett sekel blir inbrott i byn. Det måste vara något skumt med mannen och Elsa tänker klura ut vad det är. När hon börjar spionera upptäcker hon att han gömmer en skattkarta i källaren och äger en pistol. Hon ska avslöja honom - om det så är det sista hon gör.

KARIN BRUNK HOLMQVIST är från Simrishamn och är aktuell med sin tjugonde bok. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över 2 miljoner exemplar och hör till de mest utlånade på biblioteken i Sverige. Karin Brunk Holmqvist har en mycket speciell förmåga att se det stora i det lilla. Ofta lyfter hon fram de udda och svaga i sina romaner och låter dem växa. För det finns inte sällan ett återkommande, hoppfullt budskap i hennes böcker: Det är aldrig för sent!

"Ett författarskap som genomsyras av humor, värme och medmänsklighet"
- Piratenpriset

"Med humor, skrönor och både vedertagna och påhittade ordspråk bildas en lättsam och rolig läsupplevelse."
- Bokfantast_lena

"Det här var lättsam, underhållande och småmysig läsning."
- Alltidenbok

"Tycker det är en sån mysig ton i böckerna; jargongen mellan karaktärerna är härlig. Det smågnabbas alltid på ett hjärtlugt och kärleksfullt sätt. Böckerna är skrivna med glimten i ögat, en stor dos humor och bara massa måbra-ingredienser!"
- Mariasbibliotek
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nuckorna på hörnet
 2. +
 3. Nuckorna på hörnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nuckorna på hörnet av Karin Brunk Holmqvist (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Nuckorna på hörnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättsam och lättläst!

  Alltså detta omslag! Det gör mig så full i skratt och det känns som om det lägger ribban för hur boken kommer att vara.

  Till viss del stämmer det också med intrigen. Men "Nuckorna på hörnet" var inte riktigt lika rolig som jag trodde att det skulle vara. Det är absolut en underhållande bok men alla skratt som det står om i diverse recensioner uteblev. Därmed inte sagt att det är en dålig bok, för det är det verkligen inte. Jag uppskattade läsningen och alla små underfundiga händelser... Läs hela recensionen

 2. Nuckorna på hörnet.
  Pia Svensson, 17 juli 2023

  En väldigt underhållande bok. Det blev många glada skratt. En bra bok att rekomendera. Har redan lånat ut den till min svärdotter.

 3. Inte som de andra.
  Elinor Jönsson, 7 juli 2023

  Blev besviken, har alla hennes andra böcker, som är riktigt bra. Denna var simpel, tråkig och kvinnorna i 67/70- årsåldern gjordes så mycket äldre.

 4. Nuckorna på hörnet.
  Inger Hansson, 4 juli 2023

  Gillar boken jättemycket liksom alla Karin Brunk Holmqvists böcker. Vardagsnära och enkelheten tillsammans med humor och spänning gör boken lättläst. Rekommenderas.

 5. Löderup
  Karin Jensen, 28 juni 2023

  Helt underbar läsning och speciellt om man själv är född österlenbo.
  Karins böcker är så roande och i alla byar i hela världen kan man hitta de hon beskriver både personer och platser

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Karin Brunk Holmqvist